1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İklimde plansızlık ekonomiyi vuracak

İklimde plansızlık ekonomiyi vuracak

featured

İklimde plansızlık ekonomiyi vuracak / Haberin Peşinde Urfa

Avrupa Birliği, karbonsuz üretim yapmayan ülkelerden mal alımlarını sınırlayacak adımlar atmaya başladı. Ancak Türkiye en büyük ihraç pazarındaki bu ciddi gelişmelerin henüz farkında değil.

HEDEF KONULMUŞ DEĞİL

İş dünyası bir an önce Paris İklim Anlaşması’nın onaylanmasını ve gerekli adımların atılmasını bekliyor ancak çevre örgütü temsilcilerine göre Türkiye’nin özellikle sanayi ve enerji alanlarında böyle bir hedefi bulunmuyor.

Artık tüm finansal politikaların merkezinde iklimin olacağını söyleyen Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN Europe) Türkiye İklim ve Enerji Politikaları Koordinatörü Özlem Katısöz, bu dönüşümde Türkiye’nin nerede olacağını iyi planlaması gerektiğini belirtti. AB’nin 2035’te karbonu azaltacağını ve 2050’de de sıfıra indireceğini hatırlatan Katısöz, “Avrupa Yeşil Mutabakatı ile iklimi merkeze oturtan AB, bu dönüşümü yaşarken ‘Bir bedel ödeyeceğim, benimle birlikte olanın da bu bedeli ödemesi gerekiyor’ diye düşünüyor. Aslında tüm bu gelişmeleri fırsat olarak da görmek lazım. Maliyet olarak da görebilirsiniz ama ticaretiniz ve ihracatınız da artabilir” dedi.

KALKINMA HAMLESİ

Yeşil Mutabakat çerçevesinde 2024 yılında kadar Avrupa’da 54 yasanın değişeceğini anlatan Katısöz, “İşte bu yüzden yeni bir kalkınma hamlesi yapılması gerekiyor. 10 yıl öncesi gibi planlayamayız, 30 yıl sonrasını düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Özlem Katısöz

Yasaları uygulayan yok, denetim de yapılmıyor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İklimde plansızlık ekonomiyi vuracak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!