İhtiyaç Kredisi Alırken Eş Onayı Gerekiyor mu?

para

İnsanların acil nakit ihtiyacı durumlarında bankaların kapısını çalarak direkt olarak ihtiyaç kredisi talebi her zaman geçerli bir olgudur. Bu durumda kredi talebinde bulunmak isteyen kişiler ihtiyaç kredisi çekerken eş onayı gerekiyor mu diye düşünüyorlar. Ama bu konuda bilinmesi gereken en önemli şey bankadan ihtiyaç kredisi çekerken hiçbir şekilde eş onayına ihtiyaç duyulmadığıdır. Bu durum tabii ki de konut kredisi ve taşıt kredisi gibi kredi çeşitlerinde değişkenlik gösteriyor. 

Eşimin İzni Olmadan Kredi Çekebilir miyim?

İhtiyaç kredisi çekerken yazımızın girişinde de bahsettiğimiz gibi hiçbir şekilde eş onayına ihtiyaç duymazsınız. Bu durum sadece ipotekli kredi çekim işleminde farklılık gösterir. Eğer ki üzerinizde bulunan bir eşyayı ipotek ettirerek kredi çekeceksiniz bu konuda eşinizin de onayı olmalıdır. Böyle bir olay yok ise kesinlikle ihtiyaç kredisi başvuru dosyanızın haricinde bir belgeye ihtiyaç duymuyorsunuz. 

Bu işlem kredi kartı başvurularında da aynı şekilde yol izliyor. Kredi kartı başvurusu yaparken hiçbir şekilde eşinizin onayına ihtiyacınız yoktur. Bunun en önemli sebebi ise kredi kartı borçları tamamen bireysel borçlar kategorisine girdiği için kredi kartı borçları sebebiyle eşe ait eşyalara haciz işlemi uygulanmaz. Bunun yanı sıra eğer ki eşe kredi kartı borcundan dolayı haciz gelirse eş evin kendine ait olduğunu ispatladığı durumda haciz işlemini sonlandırabilir. Haciz işleminden kurtulmanın bir diğer yolu ise aynı evde oturan eşlerin haciz edilmek üzere olan eşyaların eş tarafından satın alındığını gösteren herhangi bir fatura ile haczi sonlandırabileceğini bilmelisiniz. Kısacası eş onayı sadece büyük çaplı konut kredisi ve taşıt kredisi gibi kredi türlerinde gerekmektedir. Herhangi farklı bir kredi türünde eş onayına ihtiyacınız olamayacaktır.

Exit mobile version