İBRAHİM HACIOSMANOĞLU, TFF’NİN YENİ BAŞKANI OLDU

ibrahim-haciosmanoglu-tffnin-yeni-baskani-oldu-0

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU, TFF’NİN YENİ BAŞKANI OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) seçimli genel kurulu Ankara’da tamamlandı. Kıran kırana geçen seçimde İbrahim Hacıosmanoğlu, 5 oy farkla TFF’nin yeni başkanı seçildi. Hacıosmanoğlu, 2027 yılına kadar TFF Başkanı olarak görev yapacak.

SEÇİMİN DETAYLARI

Olağan Seçimli Genel Kurul’da mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve Trabzonspor’un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yarıştı. Yapılan oylama sonucunda, oyların 134’ünü alan İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanı seçildi. Mehmet Büyükekşi ise 129 oy aldı.

Seçim sonrası yaptığı ilk açıklamada Hacıosmanoğlu, “Ben bir şey kazanmadım. Türk futbolu kazandı. Türk futboluna barışı, kardeşliği getirmeye geldik. Bize 1 adım gelene biz 10 adım gideceğiz. Amatöründen profesyoneline kadar tüm kulüplerle masaya oturup, futbolun sorunlarını konuşacağız. İlkelerimiz belli, irade koyacak gücümüz de var. Adil ve adaletli bir şekilde Türk futbolunu yöneteceğiz. Mecnun Otyakmaz ile beraber bu yola çıkarken formalarımızı çıkarttık. Eski sayfaların hepsini kapattık” dedi.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Hacıosmanoğlu’nun yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor:

Mecnun Otyakmaz

Bayram Saral

Zehra Neşe Kavak

Lale Cender

Fuat Gökdaş

Cengiz Gökay

Zafer Bahadır Saraç

Mevlüt Aktan

Bayram Akgül

Hasan Surözü

Ceyhun Kazancı

Mustafa Temel Bozbağ

Ural Aküzüm

Bilal Aslan

GENEL KURULUN AYRINTILARI

Ankara’da bir otelde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında, 261 delegenin imzası ile yeterli çoğunluk sağlanarak oturum açıldı. Genel kurula TFF Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, FIFA ve UEFA temsilcileri, TFF Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulüp başkan ve yöneticileri ile delegeler katıldı.

Divan başkanlığı için, Mehmet Büyükekşi, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan’ı, İbrahim Hacıosmanoğlu ise Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak’ı aday gösterdi. Yapılan oylamada, oy çokluğu ile Mehmet Baykan divan başkanlığına seçildi. Ancak oylamaya itiraz edilmesi üzerine listeler tekrar oylandı. İkinci oylama sonucunda, Murat Sancak 84, Mehmet Baykan ise 146 oy alarak divan kurulu başkanlığına seçildi.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun TFF Başkanı

Exit mobile version