HIZLI ŞARJ ZARARLI MI? PİL UZATMA İPUÇLARI

hizlisarj

Akıllı cihazların insan hayatına giriş yapmasından sonra pek çok yeni sıkıntı yaşanmaya başlanmıştır. Cihaz sahiplerinin en büyük sıkıntısı ise akıllı cep telefonlarının pil ömürlerinin az olması ile alakalıdır. Markalar hızlı şarj özelliği ya da bataryaların modellerinin değiştirilmesi gibi uygulamalar çerçevesinde ilerleme kaydetmişlerdir. Fakat yine de kullanıma yeni uygulamaların girmesinden ihtiyaçların artmasına kadar değişim gösteren nedenler yüzünden bataryalar bir türkü yeterli gelmemektedir. Bundan kaynaklı olarak kullanıcılar artık cihazlarını en kısa sürede şarj edebilme üzerine yoğunlaşmaktadır. Fakat piyasada hızlı şarj ile doğru bilinen pek çok yanlış bulunmaktadır. Peki, nedir hızlı şarj?

Hızlı Şarj Bataryaya Zarar Verir Mi?

Hızlı şarj nedir ya da hızlı şarj zararlı mı gibi sorular için farklı yanıtlar bulmanız normaldir. Bu neden yüzünden öncelikle sistem açıklanmalıdır. Bataryaların şarj olması için belli miktarlarda elektrik akımları kullanılmaktadır. Hızlı olarak yapılan şarjlarda elektrik akımlarının derecesi artırılmaktadır. Bu sayede normalde birkaç saatte dolacak olan bir bataryanın on ila on beş dakika arasında şarj edilmesi mümkün olmaktadır. Üstelik hızlı şarj için özel batarya üretimleri de gerçekleştirilmiş durumdadır. Böylelikle cihaz sahipleri hızlı şarj özelliği olan adaptörleri tercih etmeleri halinde bataryalarına herhangi bir zarar da vermemektedir. Üstelik bu sayede cihazların şarj olma sürelerini minimumlara çekmek gibi bir artı da elde edilmiş olmaktadır.

Batarya Nasıl Daha Uzun Kullanılır?

Cihazların hızlı şekilde şarj olması ayrı batarya ömrünün uzatılması ayrı bir konudur. Pil uzatma ipuçları sayesinde siz de cihazınızı daha uzun süre kullanabilirsiniz. Şarjın çabuk bitmesinde arkada çalışan uygulamaların etkisi büyüktür. Bu uygulamaları kapatanlar, cihazlarının parlaklık ayarlarını minimumlarda kullananlar pil ömürlerini anında uzatacaklardır.

Exit mobile version