Günlük Şeker Tüketimimiz Nasıl Olmalı?

gunluk-seker-tuketimimiz-nasil-olmali-DAk3jdWy.jpg

Günlük Şeker Tüketimimiz Nasıl Olmalı? / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Günlük Şeker Tüketimimiz Nasıl Olmalı? makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Üç beyazdan uzak dur yaşamınız daha iyi olsun diye bir söz vardır. Özellikle şeker burada başımızın belası olarak gözükse de günlük yaşamımızda şekerden uzak durmak çok zor olabiliyor helde tatlı Seven bir toplum olduğumuz için ama şeker tüketimini sınırlandırmak sağlığımız açısından büyük önem derecesine sahip ve son yapılan araştırmalarda obezite de Avrupa da birinci sırayı almışken.Şeker tüketimine dair bilgileri sizin için aşağıda derledim;
Şeker olarak sadece çaya kahveye katılan şeker anlaşılması büyük bir hatadır
Şeker, bir tatlandırıcıdan daha fazlasıdır. Fruktoz, glikoz, mısır şurubu, bal ve sakaroz (birkaç isim) dahil olmak üzere birçok farklı ismi vardır.
Özellikle paketli ürün tercih edilirken etiket okumanızı ve şeker içeriğini kontrol etmenizi öneririm.
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; şeker ağırlıklı bir diyet, kalp hastalığı, diyabet, kötü diş sağlığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve obezite riskinin artmasıyla ilişkilidir.
Günlük şeker alımına önerilen sınır, yaklaşık 11 gramdır veya kabaca günlük kalori alımının %5’inden fazla olmamalıdır. Basit olarak 2000 kalorilik günlük kaloride 100 kaloriyi geçmemelidir.
Dünya sağlık örgütüne göre günlük şeker alımı 25 gramı geçmemelidir.
Amerikan Kalp Derneğine göre AHA, çoğu yetişkin kadın için günde 100 kaloriden (yaklaşık 6 çay kaşığı veya 24 gram) ve
çoğu erkek için günde 150 kaloriden (yaklaşık 9 çay kaşığı veya 36 gram şeker) fazla olmayan daha katı bir ilave şeker limiti önerir.
AHA ayrıca 2-18 yaş arası çocuklar için günde 6 çay kaşığı veya 24 gramdan daha düşük bir günlük ilave şeker limiti önermektedir.
Şunu unutmamalıyız ki vücudumuzun eklenti şekere hiçbir ihtiyaç yoktur!
Her Seferinde söylüyorum şeker bizim için büyük tehlike .Ama çocuklarınız için iki kat daha büyük tehlike .Yeni yürümeye başlayan çocuklara ve 2 yaşından küçük bebeklere herhangi bir ilave şeker içeren katı yiyecekler veya içecekler kesinlikle vermemeliyiz.
Sağlıkla kalın

Exit mobile version