Uzmanlara göre; koronavirüsü göze yayılabilir ve böylece güneş gözlüğü ve görüş geliştirme gözlükleri koruyucu bir kalkan görevi görür.
Genellikle enfeksiyona karşı işe yaramayan tıbbi yüz maskelerinin aksine, gözlüklerin koronavirüste hayatta kalmanın etkili bir yolu olabileceği öne sürüldü.
Uzmanlar, gözlüklerin vücut ve katil koronavirüsü arasında etkili bir bariyeri temsil edebileceğine dikkat çekiyor.
Uzmanlara göre, güneş gözlüğü ve görüş geliştirme gözlükleri, koronavirüse karşı koruyucu bir kalkan görevi görüyor.
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, virüs genellikle enfekte olmuş bir kişinin öksürme veya hapşırma nedeniyle oluşan damlacıklar yoluyla bulaşır ve bu damlalar başka bir kişinin vücuduna burnundan, ağzından veya bazı durumlarda gözlerinden geçebilir.
Prof. Dr. Gershon, sağlık hizmetlerinde ” hapşırma nedeniyle oluşan damlacıklara maruz kalma riski olduğunda göz koruma cihazları” kullanmanın yaygın olduğunu belirtti.
Gözlükleri iyi bir önleyici fikir olduğunu belirten Prof. Gershon, “Gözlük, gözlerimize dokunmamızı engelleyen bir bariyer görevi görüyor” dedi.
Gözlüklerin virüse maruz kalmayı önlemek için “basit ve kolay bir çözüm” olduğunu belirten Prof. Gershon, ancak gözlüğün yüzün korunması ve hasta insanlardan kaçınma gibi düzenli önlemlere ek olarak kullanılması gerektiği konusunda uyarıyor.
Manhattan Infusion Infusion’ın kurucu ortağı Dr. Jake Deutsch da, New York Post’a yaptığı açıklamada Dr. Gershon ile aynı fikirde olduğunu belirterek, “Katil virüslere karşı gözlük takmak yararlı” dedi.
New York Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu epidemiyoloji Profesörü Dr. Robin Gershon ise, “Gözlük takmanın koronavirüsüne karşı iyi bir önlem olabileceğini, fakat en önemli önlemin ise diğer sağlık kurallarına uymak olduğunu söyledi.
Kaynak: New York Post