1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Geniz eti belirtileri nelerdir?

Geniz eti belirtileri nelerdir?

featured

Geniz eti, bademciklerle birlikte bağışıklık sistemimizin birer parçası olup vücut savunmasında ağızdan ve burundan girebilecek zararlı moleküllere karşı savaşan yardımcı maddeler olan antikorları üretir. Geniz eti, iltihaplanmadan ziyade büyümesi ile dikkat çeker. Peki, geniz eti belirtileri nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Geniz eti, horlama ve burun tıkanıklığının başlıca nedenidir. Sık geçirilen enfeksiyonlar halsizlik, uykusuzluk gibi problemlerin yanında organ hasarlarına, güç kaybına da sebep olabilmektedirler. Bazı çocuklarda, sık hastalık geçirmeye bağlı olarak ya da genetik yapılarından kaynaklı olarak geniz eti büyüyebilmektedir. Peki geniz eti belirtileri nelerdir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

GENİZ ETİ (ADENOİD) NEDİR?

Geniz eti (adenoid) geniz boşluğunun üst kısmında bulunan bir savunma dokusudur. Bademcikler ile birlikte lenfatik sistemin bir parçasıdır. Yabancı organizmalar ve mikropları tutar ve onlarla savaşarak, vücuttan uzaklaştırır. Girintili çıkıntılı bir yapıya sahip olan geniz eti özellikle çocukluk çağında oldukça etkin çalışır. Genellikle yaklaşık 5 yaşından sonra küçülmeye başlarlar. Ergenlik yıllarında neredeyse tamamen yok olurlar. Geniz eti büyümesi çocuklarda yaygın bir sorundur.

Foto: shutterstock

GENİZ ETİ BELİRTİLERİ

Geniz etinin büyümesi halinde çeşitli belirtiler görülebilir.

Aşağıdaki belirtilerden biri veya birkaçının oluşması geniz etine işaret edebilir:

– Burundan nefes almakta güçlük
– Sürekli ağızdan nefes alma
– Burun tıkalı gibi genizden konuşma
– Nefes alırken ses çıkması
– Uyku sırasında horlama
– Uyku sırasında birkaç saniye süreyle nefesin durması (Uyku apnesi)
– İştahsızlık ve gelişme geriliği

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geniz eti belirtileri nelerdir?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!