1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Gelecek Partisi’ndeydi! Serkan Özcan artık Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı

Gelecek Partisi’ndeydi! Serkan Özcan artık Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı

featured

Ekonomist Serkan Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyaset ve ekonomi danışmanı olarak atandı. Bu atama, İmamoğlu’nun yönetim ekibini güçlendirme ve ekonomi alanında daha etkili politikalar geliştirme hedefinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Serkan Özcan, İmamoğlu’nun Danışmanı Oldu

Serkan Özcan ile birlikte İYİ Parti eski genel başkan yardımcısı Ece Güner de İmamoğlu’nun danışmanlığına getirildi.

1977 yılında Konya’da doğan Serkan Özcan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde iktisat eğitimi aldı. Yüksek lisansını ABD’de University of Illinois’de, doktorasını ise Ankara Üniversitesi’nde tamamladı. Kariyerine 1999 yılında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda uzman olarak başlayan Özcan, daha sonra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda başkanlık danışmanı olarak görev yaptı.

Bankacılık ve Danışmanlık Tecrübeleri

2006 yılında Vakıflar Bankası’nda baş ekonomist ve baş stratejist olarak çalışmaya başlayan Özcan, aynı zamanda Vakıf Portföy Yönetimi’nde yönetim kurulu üyesi ve Vakıf Emeklilik’te fon yönetim komitesi baş danışmanı olarak görev yaptı. 2012 yılında Odea Bank’ta genel müdür yardımcısı ve icra kurulu üyesi olarak ekonomik araştırmalar ve stratejik planlamadan sorumlu oldu. 2015 yılında ise kendi danışmanlık şirketini kurdu.

Siyasi Kariyer

2019 yılında Gelecek Partisi kurucuları arasında yer alan Serkan Özcan, partinin Hazine ve Maliye Politikaları Başkanlığı ve parti sözcülüğü görevlerini üstlendi. Ekonomik ve siyasi alandaki geniş tecrübesiyle bilinen Özcan, birçok ulusal ve uluslararası konferansta konuşmacı olarak yer aldı ve çeşitli dergilerde makaleler yayınladı.

İmamoğlu ile Yeni Dönem

Özcan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde siyasî ve ekonomik danışman olarak atanması, belediyenin ekonomik stratejilerine önemli katkılar sağlayacağı öngörülüyor. Bu atama, İmamoğlu’nun İstanbul’un ekonomik sorunlarına çözüm bulma ve şehirdeki ekonomik büyümeyi destekleme hedefinin bir parçası olarak görülüyor.

Kişisel Bilgiler

Serkan Özcan, çok iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır. Özcan’ın geniş bilgi ve tecrübesi, İmamoğlu’nun yönetim ekibine önemli katkılar sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gelecek Partisi’ndeydi! Serkan Özcan artık Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!