1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fed Başkanı Powell’dan enflasyon açıklaması

Fed Başkanı Powell’dan enflasyon açıklaması

featured

Fed Başkanı Powell’dan enflasyon açıklaması / Haberin Peşinde Urfa

Enflasyondaki artışı “geçici” olarak nitelendiren ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, fiyat baskılarının “önemli ölçüde” arttığını ancak özel faktörlerin gevşemesinin ardından enflasyonun yüzde 2’ye geri döneceğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell dün yaptığı konuşmada ekonomik iyileşmeye dikkat çekerken, salgının getirdiği risklerin sürdüğünü söyledi.

Fiyatlarda yaşanan artışı geçici olarak değerlendirdiğini belirten Powell, enflasyonda yüzde 2 hedefini sürdürdüklerini vurguladı. Powell, fiyat baskılarının “önemli ölçüde” arttığını ancak özel faktörlerin gevşemesinin ardından enflasyonun yüzde 2’ye geri döneceğine olan inancını yineledi.

“AŞILAR TOPARLANMAYA YARDIM ETTİ”

Powell, ABD Kongresi’ne yaptığı sunumda ekonominin büyüdüğünü ancak ekonomilerinin pandeminin devam eden tehditleriyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Konuşmasında, “Yaygın aşılanma, benzeri görülmemiş bir şekilde para ve maliye politikasına etki ederek toparlanmaya güçlü bir destek sağladı” ifadelerine yer veren Powell, “Ekonomik faaliyet ve istihdam göstergeleri güçlenmeye devam etti ve bu yıl reel GSYİH, on yıllardır görülen en hızlı artış oranını kaydetme yolunda” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fed Başkanı Powell’dan enflasyon açıklaması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!