1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Facebook, denetleyicilere daha çok ‘çocuk istismarı’ görüntüleri izletecek!

Facebook, denetleyicilere daha çok ‘çocuk istismarı’ görüntüleri izletecek!

featured

Şirketin Avrupa’daki iş ortağı Accenture, Facebook’taki çocuk istismarı görüntülerini denetlemekten sorumlu çalışanları kızdıran bir karar aldı. Buna göre denetleyiciler artık günde 5.5 saat yerine 6.3 saat bu videoları izlemek zorunda kalacak.

Facebook’un Avrupa’daki iş ortağı Accenture, şirketin başını ağrıtmaya devam ediyor. Accenture daha önce, Facebook içeriklerini denetleyen çalışanlarına, bu işin travma sonrası stres bozukluğuna neden olabileceğini açıkça kabul ettiklerine dair imza almaya çalışmıştı. Bu olay büyük ses getirmişti.

YENİ SÖZLEŞMELER GÖNDERİLDİ

The Intercept’te yer alan habere göre Accenture, mayıs sonu ve haziran başında çalışanlarına bir dizi mail gönderdi. Mailde, çalışanların sözleşmelerinin yenileneceği, bu kapsamda çocuk istismarı görüntülerini incelemekten sorumlu kişilerin günde 5.5 saat yerine 6.3 saat içerik izleyecekleri belirtildi.

Bu değişiklik, Facebook’un içeriklerini dışarıdan denetleyen yüzlerce kişinin çalışma hayatını etkileyecek. Accenture, bu değişikliğin çalışma düzenini global ortaklarla aynı seviyeye getirmek için yapıldığını belirtti.

52 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ÖDENMİŞTİ

Facebook henüz geçen ay, içerik denetleyicilerinin yaşadığı mental sağlık sorunları nedeniyle mevcut ve şimdiki çalışanlarına 52 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Ayrıca bu alanda çalışanlara daha iyi psikolojik destek vermeyi taahhüt etmişti.

ACCENTURE: İSTEĞE BAĞLI ESNEKLİK!

Bu olaydan kısa bir süre sonra görüntü izleme saatlerinin artırılması tepkiyle karşılandı. Bir Facebook sözcüsü, “Hiçbir ortağımıza bu yönde bir talimat vermedik” demekle yetindi.

Accenture sözcüsü ise konuyla ilgili olarak, “Facebook, çalışma saatlerimiz konusunda bir değişiklik yapmadı. Her zaman olduğu gibi ekip üyelerimize isteğe bağlı esneklik desteği sağlamaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Facebook, denetleyicilere daha çok ‘çocuk istismarı’ görüntüleri izletecek!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!