1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. EVDE BAKIM YARDIMI VE YAŞLI AYLIKLARINA ZAM

EVDE BAKIM YARDIMI VE YAŞLI AYLIKLARINA ZAM

featured

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz ayı memur maaş katsayılarına yapılan düzenleme sonrasında sosyal yardım ödemelerinde artış yapıldığını açıkladı.

Yaşlı ve Engelli Aylıklarında Artış

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, “Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla birlikte yaşlı aylığı 3 bin 504 liradan 4 bin 181 liraya yükseldi. Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 2 bin 797 liradan 3 bin 338 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 4 bin 196 liradan 5 bin 7 liraya çıktı” dedi.

Evde Bakım ve Diğer Yardımlar

Evde Bakım Yardımı ise 7 bin 608 liradan 9 bin 77 liraya yükseldi. Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 8 bin 515 liradan 10 bin 159 liraya, Sosyo Ekonomik Destek hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 5 bin 330 liradan 6 bin 360 liraya çıkarıldı.

Silikozis Aylığında Artış

Ayrıca ağır silikozis aylığı da 7 bin 698 liradan 9 bin 185 liraya yükseldi. Bakan Göktaş, bu artışların Temmuz ayı ödemesi olarak Ağustos dönemine yansıtılacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EVDE BAKIM YARDIMI VE YAŞLI AYLIKLARINA ZAM
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!