Emzirme Dönemi Ve Diyet

emzirme-donemi-ve-diyet-MW3wdBBp.jpg

Emzirme Dönemi Ve Diyet / Haberin Peşinde Urfa

Diyet için bilgi mi arıyorsunuz? Emzirme Dönemi Ve Diyet makalesine göz atın ve Diyet hakkında daha fazla bilgi edinin 

Pek çok annenin kafasında emzirme dönemi için soru işaretleri olur. Bu soru işaretlerinin ilk sıralarında gebelik boyunca alınan kiloların nasıl verileceği konusudur. Peki anneler emzirme döneminde diyet yapabilir mi?

Normal bireyler gibi bir diyetten bahsetmiyoruz tabi ki. Çünkü siz annesiniz ve sütünüzün besleyiciliğini koruması gerekiyor. Bu nedenle bu diyet sağlıklı beslenme ve birkaç uygulamadan geçiyor.

Bu dönemde kilo vermenin en etkili yollarından biri de emzirmektir.Her emzirmede yaklaşık 500-700 kalorilik enerji bebeğe geçecektir. Bu, ortalama 1 saat boyunca orta derecede yapılan egzersizle harcanan kaloriye eşdeğerdir.

Karbonhidrat tüketiminizde yüksek lif içerikli taze sebze meyveler ve tam buğdaylı ürünler tercih edin. Yulaflı meyveli çörekotlu sütlü karışımlar kilo verme ve sütünüzü korumada sağlıklı karbonhidrat tercihleri olacaktır.

Emzirme döneminde hem kilo kaybı için hem de süt miktarını ve içeriğini korumak için proteince zengin beslenmek, bol sıvı almak, dengeli beslenmek, yeterince uyuyabilmek önemli. Emziren annenin beslenmesinde ızgara et, ızgara balık, salata, sebze yemekleri,meyveler, yoğurt, sütlü tatlılar gibi tercih etmesi vücudunun daha hızlı bir şekilde toparlanmasını sağlayabilir.

Emzirme döneminde haftada yarım kilodan fazla kilo kaybı yaşanmamalıdır. Acele etmeyin ve sağlıklı bir şekilde doğum kilolarınızdan kurtulmayı hedefleyin.

Her emzirme sonrası 1-2 su bardağı sıvı alınmalıdır. Günde 2,5-3 litre su tüketimine özen gösterin.

Metabolizmanızı hızlandırmak için kısa süreli de olsa yürüyüşler yapın.

Yine sütün kalitesinin devamlılığını sağlamak ve kilo kontrolüne destek olması için kalsiyum ve protein açısından zengin süt, yoğurt, yumurta ve peynir gibi gıdaları mutlaka tüketin.

Yemeklerde kullanılan yağ tüketiminize dikkat edin. Yemekleri pişirme şekliniz kızartma yerine haşlama, fırın ya da ızgara şeklinde olsun.

Kendinizi aç bırakmayın. Açlık sütünüzü etkilerden sizin de daha yorgun hissetmenize neden olacaktır. Az kalori karşılığında besleyiciliği yüksek olan besinleri tercih ederek ara öğünler yapın.

Exit mobile version