Eğitimde Web3 dönüşümü / Haberin Peşinde Urfa
Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda Metaverse altyapısı hazırlıklarına başladı. Web3 Teknolojileri Derneği Başkanı Buğra Ayan, “Öğrenciler, gelişen teknolojiyle beraber dijital kimliğinin farkına varırsa meta evrene daha güçlü bir motivasyonla adapte olacaklardır” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde sanal gerçeklik uygulamalarına geçmeye hazırlanıyor. Öğrencilerin eğitiminin meta evren ile güçlendirilmesinin bir fırsat olduğunu söyleyen Web3 Teknolojileri Derneği Başkanı Buğra Ayan, yaşanabilecek durumları anlattı.
DERS İÇERİKLERİ ZENGİNLEŞECEK
GÜÇLÜ BİR MOTİVASYON KAYNAĞI
Meta evren adı altında görülecek şeylerin temelde sanal gerçeklik olduğuna dikkat çeken Ayan, “Öğrenciler, sanal gerçeklikle farklı ortamlara erişme imkanına sahip olacaklar. Yani tarih dersinde zamanda yolculuk, coğrafya dersinde farklı bir mekanı gözlemleme gibi senaryolar. Fakat bu aslında metaverse değil sanal gerçeklik. İkisi arasındaki en temel fark öğrencinin dijital varlığının mülkiyetine sahip olması. Eğer öğrenci dijital varlığının mülkiyetine sahip olursa artık daha güçlü bir motivasyonla bu süreçlerin parçası olabilecektir.” ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı,Metaverse,Web3 Teknolojileri Derneği,Buğra Ayan