1. Haberler
  2. Eğitim
  3. EBA TV’de iki skandal daha!

EBA TV’de iki skandal daha!

featured

EBA TV’nin üçüncü gününde de skandallar bitmedi. Bu kez de görme, duyma, zihinsel engelli öğrencilerin içeriklere erişmesini sağlayacak olan hayati önemdeki ekran güvenlik kodunun sesli alternatifini yayımlamayı unuttular. Binlerce engelli çocuk uzaktan eğitim alamıyor.

MEB Özel Öğretim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 23-27 Mart tarihleri arasında yani bu hafta yapılacak olan eğitimlerle ilgili ders içeriklerini hazırlayarak, engelli öğrencilerle paylaştı. Sisteme girebilecekleri frekansları da yayımladı. Ancak önemli bir detay unutuldu.

Özellikle görme engelli binlerce öğrenci, güvenlik kodunu sesli çalıştıracak kodlama erişime açılmadığı için sisteme giremiyor. Aileler ve engelli çocukların aileleri, sosyal medyada kampanya başlatarak, sesli güvenlik sisteminin erişime açılmasını istedi.

KONULAR İLERLEMİYOR ÖĞRENCİLER KAÇIYOR

Sağlık olarak engeli olmayan ilk ve orta dereceli okul öğrencileri ise uzaktan eğitimde 3 gündür aynı öğretmen, aynı konu ve içerikle aynı ders yayını yapılınca, dersten kaçtı. Konular ilerlemeyince, EBA TV izlenmemeye başladı.

ÖĞRETMENLERE SİSTEME GİRİN BASKISI

EBA TV’de ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin Türkçe ve Matematik gibi temel dersler başta olmak üzere öğrenci katılımının hızla düşmesi üzerine bu kez de öğretmenler üzerinde “EBA’ya katılın, öğrencilerinizin de katılmasını sağlayın” baskısı oluşturuldu.

İl, ilçe müdürlükleri ile okul müdürlükleri öğretmenlerin günde kaç kez kaç dakika sistemde kaldığını takibe başladığı öğrenildi.

sözcü

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EBA TV’de iki skandal daha!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!