E-ticarette güvenli, kolay ve hızlı ödeme süreci dönemi / Haberin Peşinde Urfa
2026 yılına kadar dünyadaki e-ticaret hacminin 4.82 trilyon dolara çıkacağı öngörülürken, e-ticaretin önemli oyuncuları da Türkiye pazarına girmeye devam ediyor. Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR’ın CEO’su Tarık Tombul, işletmelere ve tüketicilere güvenli, kolay ve hızlı bir ödeme süreci sunduklarını belirtiyor.
2026 yılına kadar dünyadaki e-ticaret hacminin 4.82 trilyon dolara çıkacağı öngörülürken, e-ticaretin önemli oyuncuları da Türkiye pazarına girmeye devam ediyor. Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR’ın CEO’su Tarık Tombul, işletmelere ve tüketicilere güvenli, kolay ve hızlı bir ödeme süreci sunduklarını belirtiyor.
E-ticaret kullanımının yaygınlaşmasıyla online ticaret hacmi, şu ana kadar görülen en yüksek seviyelere ulaştı. Bugün artık perakendeciler de olmak üzere birçok işletme online mağazalar üzerinden ürünlerini tüketiciye ulaştırıyor. Online mağazası olmayan işletmeler de hızlı bir şekilde online mağaza açmaya ve sipariş alarak ürünleri müşterilerine göndermeye başladılar. Bu değişimle Sanal POS kullanım oranı artarken, finansal teknolojiler de hızla gelişmeye devam ediyor.
E-ticaret sektöründe alternatif yöntemlerle hem müşterilere hem de işletmelere temas eden finansal teknolojilerin sunduğu hız, kolaylık ve güvenlik, alışveriş süreçlerinde belirleyici bir rol oynuyor. Pandemi döneminde Sanal POS kullanım oranı artarken, e-posta veya SMS üzerinden paylaşılan ödeme linki üzerinden tek tıkla saniyeler içinde ödeme almaya imkan sağlayan Link ile Ödeme yöntemi de öne çıkmaya başladı. Çok yönlü fintek şirketi PayTR, Sanal POS hizmetiyle e-ticaret firmalarına tüm bankalara ayrı ayrı sanal POS başvurusu yapmalarına gerek kalmadan, tek sözleşme ve tek entegrasyonla yerli ve yabancı tüm kartlardan ödeme alma imkanı sunuyor.
E-ticaret devleri Türkiye’ye geliyor
Ödemelerde sunulan hız ve kolaylığın, işletmelerin e-ticarete yönelmesini sağladığını belirten PayTR CEO’su Tarık Tombul, “Bu alandaki teknoloji gelişimi ve müşterilere sağlanan güvenlik, e-ticaretin geleceğinde önemli bir rol oynuyor. TÜSİAD ve Deloitte Digital işbirliğiyle hazırlanan e-Ticaret Raporu’na göre 2021 yılının ilk yarısında ülkemizde e-ticaret hacmi 161 milyar TL olarak gerçekleşti. Dünyada ise 2026 yılına kadar ise e-ticaret hacminin 4.82 trilyon dolara çıkacağı öngörülüyor. Ülkemizde bu alanda etkileyici bir rekabet var. Bu rekabete katılarak öne çıkmak isteyen e-ticaret devlerinin de Türkiye’ye geldiğini görüyoruz. Rusya merkezli online pazaryeri Ozon.ru, Worldef’in desteğiyle Türkiye pazarına giriyor. Bu önemli gelişmeler gözleri ödeme sistemleri hizmetlerine çeviriyor. PayTR olarak, ülkemizin parlayan sektörlerinden e-ticarete yönelik ürün ve çözümler geliştirmeye devam ederek, işletmelere ve tüketicilere güvenli, kolay ve hızlı bir ödeme süreci vadediyoruz” dedi.
“Zaman ve maliyet tasarrufunu sağlayacak altyapıyı oluşturuyoruz”
Önümüzdeki süreçte sektördeki etkilerini artıracaklarının altını çizen PayTR CEO’su Tarık Tombul, “Çok yönlü bir fintek şirketi olarak yeni ürün ve hizmetlerimizle hızla büyürken, yazılım ve donanımsal yatırımlarımızı artırmaya devam ediyoruz. Tüm ödeme yöntemlerini PayTR çatısı altında toplayarak, üye işyerlerimizin ödeme süreçlerini tek noktadan yöneterek, zamandan ve maliyetlerinden tasarruf etmelerini sağlayacak altyapıyı oluşturmaya hazırlanıyoruz. 2022 yılının ilk yarısında yüzde 100 büyüme sağlayarak 5.5 milyar TL’lik işlem hacmine ulaştık. Yıl sonunda yine yüzde 100’ün üzerinde bir büyümeyle 13 milyar TL’lik bir hacme ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.