1. Haberler
  2. Dünya
  3. DSÖ’den Tanzanya’ya kitlesel aşı yapma çağrısı

DSÖ’den Tanzanya’ya kitlesel aşı yapma çağrısı

featured

DSÖ’den Tanzanya’ya kitlesel aşı yapma çağrısı / Haberin Peşinde Urfa

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, yeni tip koronavirüs salgınını hafife alan ve aşıya tereddütle yaklaşan Tanzanya yönetimine, kitlesel aşılama yapma çağrısında bulundu.

DSÖ Afrika Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Tanzanya’yı COVID-19’la mücadelede maske takma gibi halk sağlığı önlemlerini artırmaya davet etti.

Bilimin aşıların işe yaradığını gösterdiğini söyleyen Moeti, Tanzanya hükümetinden salgına karşı kitlesel aşılama yapmasını istedi. Moeti, DSÖ’nün Tanzanya hükümetini ve halkını desteklemeye hazır olduğunu belirtti.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus da Moeti’nin paylaşımını alıntılayarak, Tanzanya’yı kitlesel aşılamaya davet etti.

Ghebreyesus, aylardır ülkeye gelen ziyaretçiler ve turistler arasında ortaya çıkan vakalar sebebiyle Tanzanya’nın veri paylaşmasının da kilit öneme sahip olduğunu vurguladı.

dsö, DÜNYA Haberleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DSÖ’den Tanzanya’ya kitlesel aşı yapma çağrısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!