1. Haberler
  2. Sağlık
  3. DSÖ: ‘Corona virüse karşı 20 aşı geliştirildi’

DSÖ: ‘Corona virüse karşı 20 aşı geliştirildi’

featured

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), corona virüse karşı dünyada 20 aşı geliştirildiğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüse karşı dünyada 20 aşı geliştirildiğini duyurdu. DSÖ’nün Rusya Sorumlusu Melita Vujnovic, corona virüsüne karşı 20 aşının dünya çapında geliştirilmesinin sağlandığını açıkladı. Vujnovic, Novosibirsk’te bulunan Rus vektör biyoteknoloji merkezi tarafından oluşturulan bir aşının testlerinin de başladığını söyledi.

Bilim insanlarının aşının 2020’nin dördüncü çeyreğine kadar kullanıma hazır olacağını umduğunu açıklayan Vujnoviç, DSÖ’nün de corona virüsle mücadele çalışmalarının ilerleme hızından memnun olduğunu belirtti. Rus yetkili ayrıca çok sayıda klinik ilaç çalışmasının devam ettiğini ve ilk sonuçların önümüzdeki birkaç hafta içinde alınmasının beklendiğini söyledi.

11 Mart’ta Dünya Sağlık Örgütü corona virüsü salgın hastalık olarak nitelendirdi. Dünya çapında corona virüsünden 10 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 245 bin 900’den fazla kişide vak’a görüldü. İHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DSÖ: ‘Corona virüse karşı 20 aşı geliştirildi’
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!