1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dolar ne kadar oldu? (17.07.2020) ‘Haberin Peşinde Urfa’

Dolar ne kadar oldu? (17.07.2020) ‘Haberin Peşinde Urfa’

featured

Dolar ne kadar oldu? (17.07.2020) / Haberin Peşinde Urfa

Kamunun döviz arzının etkisiyle dolar/TL çok dar bir aralıkta hareket etmeye devam ediyor. Dolar/TL bugüne de 6,85 civarında başladı. Bugün yurt içinde açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor. 

Dolar/TL son bir aydır olduğu gibi bugüne de 6,85 civarında başladı. Kamunun döviz arzının da desteğiyle dolar/TL uzun süredir oldukça dar bantta bir seyir izlemeye devam ediyor.

  • DOLAR

  • EURO

  • ALTIN

TL’deki yatay seyirde kamunun döviz arzı belirleyici konumda. Yatırımcılar geçen hafta düzenlenen TCMB yatırımcı toplantısında son dönemdeki rezerv kayıpları için TCMB’nin yorumlarını bekliyorlardı. Ancak toplantıya katılan ve Reuters’a bilgi veren altı yatırımcıya göre, “rezervler yeterli” söylemi haricinde son dönemdeki adımlar hakkında yeni bir mesaj verilmedi. Katılımcılar para politikasının önümüzdeki dönem seyrine dair de yeni bir mesaj alamadı.

Piyasalar son dönem ekonomi, para ve döviz politikaları açısından TCMB’nin önümüzdeki haftaki faiz kararını ve ay sonundaki enflasyon raporunu bekliyor.

Bankacıların TCMB verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, Mayıs sonu itibarıyla kamunun TCMB rezervlerinden yaptığı döviz arzı yaklaşık 55 milyar dolar seviyesinde. Goldman Sachs Haziran da dahil edildiğine bu tutarın 60 milyar dolar olduğunu hesaplıyor. Öte yandan son dönemde bu trende kamu bankalarının açık pozisyonları da ekleniyor.

Türkiye’nin beş yıllık kredi iflas takası (CDS) primi ise salgınla birlikte 650 baz puanı aşarak 2008 finansal krizden bu yana en yüksek seviyeye geldikten sonra 430 puana kadar düşmüştü. Belirgin düşüşün ardından genel olarak yükseliş yönlü seyir izleyen 5 yıllık CDS Cuma günü 500 puanı aşmıştı.

PİYASALAR DAHA FAZLA TEŞVİK BEKLİYOR

Asya borsaları ve ABD vadeli kontratları, hükümetlerin daha fazla harcama yapacağı umutlarının yeni corona virüsü vakaları ve ABD-Çin arasında artan tansiyona dair endişeleri bastırmasıyla toparlandı.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi %0.5 yükselerek bir önceki gün verdiği kayıpların dörtte birini toparladı. Japonya’nın Nikkei endeksi neredeyse yatay seyretti.

Washington’ın Çin Komünist Parti üyelerine ABD’ye seyahat yasağını değerlendirdiği haberlerinin ardından Çin lokomotif hisseleri Perşembe günü %4.8 geriledikten sonra kayıplarının bir kısmını geri alarak %1.1 yükseldi.

Yatırımcılar, dünyanın en büyük ekonomisi salgını kontrol altına almaya çabalarken, iş yerlerini destekleyen bazı programların haftalar içinde bitecek olmasıyla ABD’li politika yapıcılarının daha fazla canlandırma önlemi getirmesini umuyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolar ne kadar oldu? (17.07.2020) ‘Haberin Peşinde Urfa’
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!