1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. DİBS’ler için Euroclear Bank ile anlaşmaya varıldı

DİBS’ler için Euroclear Bank ile anlaşmaya varıldı

featured

Devlet İç Borçlanma Senetleri’ne (DİBS) takas ve saklama hizmeti verilmesi hususunda yabancı merkezi saklama kuruluşu (YMSK) Euroclear Bank ile mutabakata varıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Devlet İç Borçlanma Senetleri’ne (DİBS) takas ve saklama hizmeti verilmesi hususunda yabancı merkezi saklama kuruluşu (YMSK) Euroclear Bank ile mutabakata varıldı.

Euroclear Bank saklama özelliği ile yurt dışı yerleşiklerin; TL, dolar, euro ve altın cinsi Türk tahvillerine erişim sağlayabilme kabiliyetleri artacak.

MUTABAKAT NE ANLAMA GELİYOR?

Yabancı yatırımcıların Türkiye’de ihraç edilen ve işlem gören Devlet İç Borçlanma Senetleri’ne (DİBS) ulaşması ve yatırım yapması kolaylaştı.

Yabancı yatırımcıların yurt içi bankalarda hesabı olmasa bile mevcut Euroclear hesapları, her türlü Devlet İç Borçlanma Senetleri’ne erişebilmeleri için yeterli olacak.

Euroclear saklama özelliği sayesinde Türk tahvillerinin farklı uluslararası piyasalarda teminata kabul edilme kabiliyeti artacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DİBS’ler için Euroclear Bank ile anlaşmaya varıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!