Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de iftar programında konuştu

cumhurbaskani-erdogan-eskisehirde-iftar-programinda-konustu-ZkUHSjjA.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de iftar programında konuştu / Haberin Peşinde Urfa

DEREN KOCAMANOĞLU-18.04.2023-HİBYA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’de gençlerle iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“İftar sofrasında gönüllerimizi buluşturan herkese teşekkür ediyorum. Gözlerinde aydınlık yarınlarımızın müjdesini gördüğüm siz gençlerimize soframıza teşrifleriniz için ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemizin üzerine 6 Şubat depremlerinin gölgesinin düştüğü bu mübarek günlerde özellikle depremzedelerimizi hiç yalnız bırakmadık. Evi yıkılan, düzeni bozulan tüm insanlarımızı yeni yuvalarına kavuşturmak için durmadan, dinlenmeden çalışıyoruz. İnşallah hep birlikte fedakarlık yaparak, acıyı hep beraber omuzlayarak elbirliği, gönül birliği içinde bu zor günlerin de üstesinden geleceğiz. Özellikle istikbalimizin güvencesi olan siz gençlerimizin bu hassasiyetle empati ve dayanışma ruhuyla hareket ettiklerini görüyorum.

Sevgili gençlerimiz elbette deprem bölgesiyle yakından ilgilenirken diğer illerimizi, diğer vilayetlerde yaşayan vatandaşlarımızı da ihmal etmedik. Dün İstanbul’da çok önemli iki projenin törenine katıldım. Önce ülkemizi finans sektöründe yeni bir lige çıkaracak olan İstanbul Finans Merkezi’nin ilk kısmının açılışını gerçekleştirdik. Toplam 65 milyar liralık yatırım değerine sahip İstanbul Finans Merkezi, 15 sene içinde milli gelire yaklaşık 130 milyar dolar katkı yanında 102 bin ek istihdam da sağlayacak.

İstanbul’da Fikirtepe’de 20 milyar liralık yatırımla hayata geçireceğimiz 12 bin 418 konut projesinin ilk etabının törenini yaptık. Bugün ilk olarak Afyon’da vatandaşlarımızla buluştuk, daha sonra Eskişehir’de yatırımlarımızın toplu açılış törenini gerçekleştirdik.

Geçtiğimiz haftalarda 60 yıllık hayalimiz olan Togg’u, dünyanın ilk SİHA gemisi özelliğine sahip TCG Anadolu’yu ülkemizin hizmetine sunduk. Muhalefet Togg için ne diyor? Maket. TCG Anadolu için ne diyor? Maket. Elinize, dilinize dursun. Bunun nesi maket?

Savunma Bakanıma da bir talimatla, buyrukla bayramdan sonra da bir müddet daha Sarayburnu’nda veya bölgede bu gemimiz ziyarete açık olarak kalsın. Çünkü görmeyen gözler, görerek bizzat yaşayarak bununla gururlansın. ‘Benim de uçak gemim var’ desin. Göreve geldiğimizde bizim yerli savunma sanayimiz yüzde 20 idi ama şimdi yüzde 80. Yüzde 80’e nasıl ulaştık? TCG Anadolular ile ulaştık. İHA ile ulaştık. SİHA ile ulaştık. Akıncı ile ulaştık ve Kızıl Elma ile ulaştık.

İstanbul Finans Merkezi gibi Togg’un ve TCG Anadolu’nun da Türk ekonomisi, sanayisi ve üretim gücü açısından ne manaya geldiği inşallah ilerleyen dönemlerde çok daha iyi anlaşılacaktır. Bilhassa Togg’un üretimi ve piyasaya girmesiyle Türkiye, otomobil sektöründe değişen trendleri ilk defa vaktinden öne yakalamıştır. Atacağımız bir adım var. O da şu, pil meselesi. Gemlik’teki fabrikanın yanında bir büyük alanı da bunun için tahsis ediyoruz. Burada da inşallah lityum pillerinin üretimini yapacağız. Bu pillerin üretimiyle de o zaman tabii Togg’un mesafe, menzil noktasındaki alanı çok daha artacak.

Doğru hamlelerle, doğru adımlarla ve elbette doğru kadrolarla Türkiye Yüzyılı’nın inşasını beraberce gerçekleştireceğiz. Biz seçim öncesinde naftalin kokulu vaat bohçasını açıp sonrasında ağzını bağlayanlardan değiliz. Biz önce hayal kurar, hedefleri belirler, programa ve projeye dönüştürür ardından da bunları tek tek hayata geçiririz. Meydanlarda ne söz verirsek göreve geldiğimizde ahdimize sadık kalır vaatlerimizi mutlaka gerçeğe dönüştürmeye çalışırız. Kapı gıcırtısına dans edenlerden de elleriyle kalp yaparak gençlere sempatik görüneceklerini düşünenlerden de bu ülkeye hayır gelmez. Gençleri anlamak, mutfakta video çekerek veya otobüs kapısında raks ederek değil, onların geleceklerine yatırım yaparak olur.”

Hibya Haber Ajansı

Exit mobile version