Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu

cumhurbaskani-erdogan-cuma-namazi-sonrasi-aciklamalarda-bulundu-gkqRQWuu.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu / Haberin Peşinde Urfa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Finlandiya ve isveç NATO adımı

“İsveç ve Finlandiya ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Fakat olumlu bir görüş içinde değiliz. Bundan önce Yunanistan’la ilgili bizden önceki yöneticiler yanlış yaptılar. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. Parlamentolarında da yer alıyorlar. Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil.

ABD’den YPG’ye yaptırım muafiyeti

Şu anda dereyi görmeden paçayı sıvamanın bir anlamı yok. Her şeyi bir görüp özellikle de Biden’ın açıklamalarını gördükten sonra da bizde tavrımızı ortaya koyarız.

Her şeyden önce YPG bir terör örgütüdür. ABD’nin bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değildir. PKK terör örgütüne karşı veya Suriye’nin kuzeyinde tüm yapılanmalara karşı her türlü maddi desteği vermiştir. Bunları bütün gelen yönetimlere söylenmemize rağmen bunlar devam etmiştir. Şimdide söylüyoruz. Kim olursa olsun Pençe-Kilit harelkatını izlediniz. Irak’ın kuzeyinde ne yaptıysak Suriye’nin kuzeyinde de yapmaya devam edeceğiz. Pençe-Kilit’te dün itibariyle 82 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizim bu teröristlere göz açtırma lüksümüz yok. Bunu bize tüm dost olan ülkelere söylüyoruz. Yanlış yapıyorsunuz.

Savaşın iyisi olmaz. Burada insanlar ölüyor. bundan sonra yapacağımız görüşmelerde de bunları kendilerine söyleyeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

Exit mobile version