1. Haberler
  2. Sağlık
  3. ‘Çok yüksek riskli’ Aksaray’da, belde karantinası

‘Çok yüksek riskli’ Aksaray’da, belde karantinası

featured

‘Çok yüksek riskli’ Aksaray’da, belde karantinası / Haberin Peşinde Urfa

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı ‘çok yüksek riskli’ kırmızı kategoride yer alan Aksaray’da Yenikent beldesi, 5 gün karantinaya alındı. Yaklaşık 5 bin 500 nüfuslu beldede, akraba ziyaretleri çok sık yapıldığı için vaka sayılarında artış olduğu belirtildi.

Aksaray’da, corona virüsü tedbirleri artırılırken, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca Yenikent beldesinde vaka sayısının artması nedeniyle 5 gün karantina uygulanmasına karar verildi.

Beldede, akraba ziyaretleri çok sık yapıldığı için vaka sayılarında özellikle son 1 haftada artış olduğu belirtildi. Beldenin giriş ve çıkışları jandarma ekipleri tarafından kapatıldı. Aksaray Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun toplantısında, karantinaya alınması gereken yerlerle ilgili durum değerlendirildi. Yenikent beldesinde Covid-19 tedbirleri kapsamında 5 gün süreyle karantina alma kararı alındı” denildi. (.)

Aksaray,Corona,Sağlık,Sağlık Bakanlığı,salı,son dakika,Türkiye

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Çok yüksek riskli’ Aksaray’da, belde karantinası
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!