1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Çocuğun boyunun uzaması için ne yapmalıyım?

Çocuğun boyunun uzaması için ne yapmalıyım?

featured

Tüm ebeveynler, çocuklarının sağlıklı büyümesini ve özellikle fiziksel olarak eksiksiz gelişmelerini isterler. Genlerimizin çocuklarımızın gelişimini büyük ölçüde etkileyebileceği doğrudur. Ancak çocuklarınızın büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmak için yapabileceğimiz bazı şeyler vardır. İşte çocuğunuzun boyunun uzamasını sağlayacak ipuçları…

SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIKLARI

Sağlık beslenme alışkanlığına sahip olmak, çocukların büyümesinde önemli bir faktördür. Vücudun gelişimini tamamlaması için doğru beslenmeye ihtiyaç duyar. Protein çocukların boyunun uzamasına önemli katkıda bulunur ve yumurta, et, soya fasulyesi gibi birçok besinde bulunur. Ayrıca çocukların ıspanak, havuç, elma gibi meyve ve sebzelerden yeterli miktarda vitamin ve mineral almasını sağlamalısınız.

DÜZENLİ EGZERSİZ

Egzersizler obeziteyi önlemenin dışında çocukların kaslarının büyümesine yardımcı olur. Çocukların yüzme, yoga ve diğer eğlenceli aktivitelerden faydalanmalarını sağlayın. Aynı zaman da basit ısınma ve germe egzersizleri çocuklarınızın büyümesini destekler ve omurga ve kaslarını gelişmesine yardımcı olur.

YETERLİ UYKU

Çocukların vücutları, uyku süresince büyümelerini destekleyecek çeşitli hormonlar üretir. Bu nedenle her gün yeteri uykuya sahip olmalıdırlar. Bebekler her gün 11-13 saat uykuya ihtiyaç duyarken, okul çağındaki çocuklar her gün 10-11 saat uyumaya ihtiyaç duyarlar.

KALSİYUMU ATTIRIN

Kalsiyum açısından zengin olan süt ve süt ürünleri çocuklarınızın kalsiyum ihtiyacını karşılamasının yanı sıra çocuğunuzun boyunun uzamasını ve probiyotik etkisi sayesinde çocuğunuzun sindirim sisteminin çalışmasını sağlar. Bu nedenle günlük kalsiyum gereksinimlerini karşılamak ve kemiklerinin büyümesini sağlamak için çocuklarınızın her gün süt içmesini alışkanlık haline getirin.

anne,baba,Bebek,Moda,nasıl yapılır,okul,Sağlık,süt,yoga,yumurta,yüzme

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuğun boyunun uzaması için ne yapmalıyım?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!