1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çinli araştırmacılar, Taklamakan Çölü’nün oluştuğu tarihi buldu

Çinli araştırmacılar, Taklamakan Çölü’nün oluştuğu tarihi buldu

featured

Çinli araştırmacılar, Taklamakan Çölü’nün oluştuğu tarihi buldu / Haberin Peşinde Urfa

Çin’in kuzeybatısında yer alan ve ülkenin en büyük çölü olan Taklamakan Çölü’yle ilgili yapılan araştırmalar ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı.

Çin’in kuzeybatısında yer alan ve ülkenin en büyük çölü olan Taklamakan Çölü’yle ilgili yapılan araştırmalar ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Araştırmalar, Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Taklamakan Çölü’nün 300 bin yıl önce oluşmuş olabileceğini ortaya çıkardı.

Çin Bilimler Akademisi’ne bağlı Xinjiang Ekoloji ve Coğrafya Enstitüsü Başkanı Zhang Yuanming, düzenlediği basın toplantısında, keşiflerin devam eden ve büyük başarılar sağlayan üçüncü bilimsel araştırma sırasında yapıldığını söyledi.

Bilim insanları ekibi, bölgedeki bir nehir havzasına özgü yeni bir gammaridea türü keşfine dayanarak, Tianshan Dağları ve çevresini dünyanın ilk soğuk su canlı organizmaları kaynağı olarak tanımladı.

Zhang, bilimsel araştırmanın ayrıca ilk olarak Çin’de kaydedilen 39 asalak doğal düşman böceğin ve iki yeni yosun türünün keşfine tanık olduğunu söyledi. Zhang, araştırmalar sırasında dronelar, uydular ve nesnelerin interneti gibi yeni teknolojilerin kullanıldığını belirterek Xinjiang’daki ekosistemler için toplam 26 yeni otomatik izleme sahası inşa ettiklerini söyledi. Bölgedeki üçüncü faz araştırmalar, Aralık 2021’de başlatılmıştı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çinli araştırmacılar, Taklamakan Çölü’nün oluştuğu tarihi buldu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!