1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çin’de uluslararası öneme sahip sulak alanların sayısı 82’ye çıktı

Çin’de uluslararası öneme sahip sulak alanların sayısı 82’ye çıktı

featured

Çin’de uluslararası öneme sahip sulak alanların sayısı 82’ye çıktı / Haberin Peşinde Urfa

Çin’de bulunan ve Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Listesi’ne dahil edilen sulak alanların sayısının 18 artarak 82’ye çıktığı bildirildi.

Ülkenin Zhejiang eyaletinin Hangzhou kentinde bugün 27. Dünya Sulak Alanlar Günü vesilesiyle düzenlenen bir tanıtım etkinliğinde, geçen yıl Çin’de yer alan uluslararası öneme sahip sulak alanlar üzerinde yapılan izleme sonuçları açıklandı.

Sonuçlara göre, Çin’de bulunan ve uluslararası öneme sahip sulak alanların sayısı 18 artarak 82’ye yükseldi. Çin, dünyada en fazla uluslararası öneme sahip sulak alana sahip dördüncü ülke konumunda.

Sonuçlar ayrıca, Çin’deki uluslararası öneme sahip sulak alanların yüzölçümünün bir önceki yıla göre artarak 7 milyon 647 bin hektara ulaştığını, bu alanların ekolojik durumunun genel bakımdan istikrarlı olduğunu, su kalitesinin sürekli iyileşirken, su kaynaklarının istikrarlı bir şekilde tedarik edildiğini, bunun yanı sıra biyoçeşitliliğin daha da zenginleşerek sulak alan bitki türünün 2 bin 391’e çıktığını gösterdi.

Ramsar Sulak Alanlar Sözleşmesi Genel Sekreteri Musonda Mumba, etkinlikte video aracılığıyla yaptığı konuşmada, 14. Ramsar Sulak Alanlar Sözleşmesi Taraflar Konferansı’na (COP14) evsahipliği yapması ve Ramsar Sulak Alanlar Sözleşmesi başkanlığını yürüten ülke olarak oynadığı liderlik rolü nedeniyle Çin’e teşekkür etti.

Çin’in Sulak Alanları Koruma Yasası ile 2022-2030 yıllarını kapsayan Ulusal Sulak Alanları Koruma Planı’nı uygulamakla sulak alanlara yönelik korumayı ve yönetimi sürekli güçlendirdiğini dile getiren Mumba, Çin’in Ramsar Sulak Alanlar Sözleşmesi başkanlığını yürüten ülke olarak önümüzdeki üç sene boyunca küresel sulak alanları koruma davasını geliştirmede önderlik yapmasını beklediğini ifade etti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin’de uluslararası öneme sahip sulak alanların sayısı 82’ye çıktı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!