1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çin’de ilk denizaşırı yüksek hızlı tren yolunun rayları döşendi

Çin’de ilk denizaşırı yüksek hızlı tren yolunun rayları döşendi

featured

Çin’de ilk denizaşırı yüksek hızlı tren yolunun rayları döşendi / Haberin Peşinde Urfa

Çin’in ilk denizaşırı yüksek hızlı tren yolunun raylarının döşenme çalışmaları, 30 Ağustos Salı günü sabahında, ülkenin doğu eyaletlerinden Fujian’da tamamlandı. 

Çin’in ilk denizaşırı yüksek hızlı tren yolunun raylarının döşenme çalışmaları, 30 Ağustos Salı günü sabahında, ülkenin doğu eyaletlerinden Fujian’da tamamlandı. 277 kilometrelik demiryolu, Fujian eyaletinin başkenti Fuzhou’yu bir liman kenti olan Xiamen’e bağlıyor. Yüksek hızlı trenin, saatte 350 kilometrelik bir dizayn hızı ve rota üzerindeki sekiz istasyonla iki kent arasındaki seyahat süresini bir saate indirmesi bekleniyor.

İnşaatçılar, yapım sürecinde pek çok sorunun üstesinden gelmek durumunda kaldılar. Bunlar arasında bulunan ve deniz suyu ortamından kaynaklanan çok karmaşık problemler ile başa çıkmak için, ray döşeme işlemlerini desteklemek amacıyla en son ve modern hat döşeme yöntemleri uygulandı. China Railway Nanchang Group Co., Ltd. tarafından bildirildiğine göre, bu süreçte günde ortalama 6 kilometre uzunluğunda ray döşendi. Projenin tamamının bitirilip işler hale gelmesinin 2023 yılında gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin’de ilk denizaşırı yüksek hızlı tren yolunun rayları döşendi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!