Çin tüm kanıtları açıkladı: “NSA’nın siber hırsızlığı ifşa edildi” / Haberin Peşinde Urfa
Çin Ulusal Bilgisayar Virüsü Acil Durum Müdahale Merkezi (CVERC) ve siber güvenlik şirketi 360 tarafından Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi’ne yapılan siber saldırılar hakkındaki ikinci araştırma raporu dün yayımlandı.
Çin Ulusal Bilgisayar Virüsü Acil Durum Müdahale Merkezi (CVERC) ve siber güvenlik şirketi 360 tarafından Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi’ne yapılan siber saldırılar hakkındaki ikinci araştırma raporu dün yayımlandı.
Yeni raporda ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’na (NSA) bağlı Özel Erişim Operasyon Ofisi’nin (TAO) Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi’ne (NWPU) yönelik binlerce siber saldırısıyla ilgili önemli detaylar ortaya çıkarıldı.
Yeni raporda son siber saldırı faaliyetlerinde Çin’in altyapı tesislerine sızma yoluyla kontrol ederek Çinli abonelerin gizli verilerinin çalındığı bildirildi. Çin soruşturma ekibi, TAO’nun Çin anakarasında hassas kimliğe sahip bazı kişilerin kişisel bilgilerini ele geçirdiğini tespit etti. Bu bilgiler, birden fazla atlama sunucusu aracılığıyla NSA’nın merkezine gönderildi.
ABD’nin uzun zamandır geniş boyutta yürüttüğü siber hırsızlıklar artık saklanamayacak boyuta ulaştı. Çin’in IT firmaları tarafından bu sene yayımlanan bir rapora göre NSA uzun yıllardır siber silahlar kullanarak Çin, İngiltere, Almanya ve Fransa dahil olmak üzere 47 ülkede 403 hedefe yönelik siber saldırılar düzenledi.
Ancak NSA’nın bu siber saldırıları nasıl gerçekleştirdiği detaylıca bilinmiyor. Çin tarafından yayımlanan araştırma raporda gerçek kanıtlarla NSA’nin NWPU’ye karşı uyguladığı siber saldırıların kanalları, zamanı, hatta hataları bile detaylı bir şekilde yeniden canlandırılarak ortaya çıkarıldı. Raporda siber saldırılara katılan saldırganlardan 13’ünün gerçek kimliklerinin tespit edildiği kaydedildi.
Araştırma raporu, ABD’nin gerçekleri çarpıtarak kötü niyetli girişimlerde bulunmasını bir kez daha ortaya çıkardı. ABD, bir yandan gelişmiş internet teknolojisiyle gözetleme ve hırsızlık yapıyor, diğer yandan kendisini mağdur gibi göstererek Çin’i bu alanda tehdit olarak göstermeye çalışıyor ve müttefikleriyle Çin’e karşı siber saldırılar organize ediyor.
Çin’in açıkladığı son araştırma raporu, siber saldırılar konusunda kimin mağdur kimin suçlu olduğunu kanıtlarıyla gözler önüne seriyor.
Siber güvenlik alanında çifte standart kabul edilemez. Sadece tek bir ülkenin kendisini güvende hissetmesi için diğer tüm ülkelerin güvenliği riske atılamaz.
ABD, Çin’e karşı kötü niyetli siber saldırılarını derhal durdurmalıdır. ABD’nin siber alanda keyfi davranma ve kamuoyunu yanlış yönlendirerek gerçekleri çarpıtma devri artık geride kalmıştır.
Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı