1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çin Ticaret Bakanı, Musk’ı kabul etti

Çin Ticaret Bakanı, Musk’ı kabul etti

featured

Çin Ticaret Bakanı, Musk’ı kabul etti / Haberin Peşinde Urfa

Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, bugün Beijing’de Tesla Motors Şirketi’nin CEO’su Elon Reeve Musk’u kabul etti. Görüşmede, Çin-ABD ekonomik ve ticari iş birliği ve Tesla’nın Çin’deki gelişmesi gibi konular ele alındı.

Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, bugün Beijing’de Tesla Motors Şirketi’nin CEO’su Elon Reeve Musk’u kabul etti. Görüşmede, Çin-ABD ekonomik ve ticari iş birliği ve Tesla’nın Çin’deki gelişmesi gibi konular ele alındı.

Wang Wentao, görüşmede yaptığı konuşmada, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in ABD Başkanı Joe Biden ile görüşürken yerkürenin Çin ve ABD’nin gelişmelerini sığdırabilecek büyüklükte olduğuna vurgu yaptığını hatırlattı.

Wang, Çin ve ABD ekonomilerinin derin şekilde kaynaştığına işaret ederek, iki ülkenin karşılıklı saygı, barış içinde bir arada yaşama, iş birliği ve kazan-kazan ilkeleri doğrultusunda ticari ve ekonomik diyaloğu ve iş birliğini güçlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Çin’in dışa açılmasını sürekli olarak genişletmesinin Tesla dahil tüm yabancı işletmelere yeni gelişme fırsatları sağlayacağına dikkat çeken Wang, yabancı işletmelerin Çin’de istikrarlı ve uzun vadeli gelişmesine verimli ve kaliteli hizmet sunmaya  devam edeceklerini belirtti.

 Musk, görüşmede ABD-Çin ikili ilişkilerinin sıfır toplamlı oyun olmadığına işaret ederek, salgın döneminde Tesla’nın Shanghai’deki fabrikasına sağlanan güvenceden dolayı Çin tarafına teşekkür etti. Çin’in gelişme dinamizmini ve potansiyelini takdirle değerlendirdiklerine ifade eden Musk, Çin piyasasına olan güvenin tam olduğunu ve Çin tarafıyla iş birliğini derinleştirmeye hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin Ticaret Bakanı, Musk’ı kabul etti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!