Kilo verirken ciltte oluşan sarkmaları önlemek için bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz. Sadece kilo verirken değil, ilerleyen yaşla da beraber oluşan cilt sarkmaları bir süre sonra başa çıkılmaz bir hale dönüşebilir. Bu durumdan acilen kurtulmak aynı zamanda tüm cilt sorunlarını ortadan kaldırmak istiyorsanız derlediğimiz cildi sıkılaştıran doğal yöntemleri inceleyebilirsiniz.
Kilo verirken ciltte oluşan sarkmaları önlemek için bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz. Sadece kilo verirken değil, ilerleyen yaşla da beraber oluşan cilt sarkmaları bir süre sonra başa çıkılmaz bir hale dönüşebilir. Bu durumdan acilen kurtulmak aynı zamanda tüm cilt sorunlarını ortadan kaldırmak istiyorsanız derlediğimiz cildi sıkılaştıran doğal yöntemleri inceleyebilirsiniz.
Cilt sarkması; düzensiz cilt bakımı, kimyasal kozmetik ürünler, ilerleyen yaş ya da aşırı makyaj nedeniyle meydana gelen bir problemdir.Günümüzde estetik ameliyatlarla kesin çözümü yapılan cilt sarkmasını evde de giderebileceğinizi biliyor muydunuz? Elastik yapısını kaybeden ciltte görülen bu durum, zaman zaman kötü bir görünüm oluşturabilir. Özellikle zayıflayan kişilerde görülen cilt sarkmasına en iyi çözüm doğal esans yağlardır. Bu yağlar sayesinde kısa sürede cildinizin sıkılaştığını görebilir, aynı zamanda daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz. Peki ama nasıl? Gelin birlikte cilt sıkılaştıran yöntemleri öğrenelim…
PORTAKAL YAĞI
İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cildinizi sıkılaştıran ve gergin bir hal almasını sağlayan portakal yağı, düzenli kullanıldığında etkili olmaktadır. Bir parça pamuğu ıslatın ve üzerine az miktar portakal yağı damlatın. Bu pamukla cildinizi silin. 2 günde 1 düzenli olarak uygulanabilir, eğer cildiniz hassas ise bu süre haftada 1 defa uygulanması uzmanlar tarafından önerilir.
KANTARON YAĞI
Cilt hücrelerinin hızlı bir şekilde onarılmasını sağlayan kantaron yağı, yara ve yanık tedavilerinde çok etkili olmaktadır. Parmağınıza bir damla kantaron yağı damlatıp, yüzünüze masaj yaparak yağı yedirebilirsiniz. Haftada bir kere tekrarladığınızda zaman içinde cildiniz sıkılaşır ve pürüzsüzleşir. Kızarıklık ve alerji gibi durumlarda yağ kullanımına son verilmelidir.
FINDIK YAĞI
Cilt sıkılaştırıcı ve çatlakları önleyici etkileri ile bilinen fındık yağı, parmak uçlarına az miktarda alınarak cilde uygulanabilir. Nemlendirici ve sıkılaştırıcı etkilerini zamanla görebilirsiniz.
YOSUN YAĞI
Cildinize hafif bir şekilde peeling uygulayan yosun yağı, ölü derinin atılmasını ve cildin daha aydınlık görünmesini sağlar. Yosun yağı cildi sıkılaştırma konusunda başarılı bitkisel bir yağ türüdür. 3 damla parmak uçlarınıza alarak cildinize uygulayın. 2 saat sonra durulayın ve işlem sonunda nemlendiricinizi sürün. Haftada 1 defa kullanmanız yeterlidir.
AVOKADO YAĞI
E vitamini bakımından zengin olan avokado yağı, su veya sabit yağ ile seyreltildikten sonra cilde uygulanmalıdır. Islak pamuğun üzerine birkaç damla avokado yağı alarak cildinize uygulayabilirsiniz. Haftada 2-3 kez düzenli kullanırsanız etkisini kısa süre içerisinde görebilirsiniz.
YASEMİN YAĞI
Hücre yenilenmesi ve sıkılaştırıcı etkileri ile bilinen yasemin yağı, nemli bir pamuk yardımıyla cilde uygulanır. Bir pamuğa 5-6 damla damlatılır ve ciltte sıkılaşması istenen bölgeye sürülür. 2 günde 1 defa uygulanan yasemin yağı ile daha sıkı bir cilde kavuşabilirsiniz.
ÇİLEK YAĞI
Sıkılaştırıcı ve besleyici özellikleri ile gözenekler üzerinde oldukça etkili bir yağdır. Çilek yağı cilde uygulanırken az miktarda ıslatılmış pamuk yardımıyla uygulanmalıdır. Haftada 2 yada 3 kere kullanılabilir.
SUSAM YAĞI
Doğal antioksidanlar bulunduran ve yağ asitleri bakımından zengin olan susam yağı, cildin yaşlanmasının önüne geçer ve cilt hücrelerinin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Su ile seyrelterek cildinize masajla uygulayabilirsiniz. Haftada 1 kere kullanıldığında cildin daha sıkı ve sağlıklı olmasını sağlar.
KADIN,güzellik,bitkisel yağlar,Cilt sıkılaştırma,güzellik önerileri,beauty,skin care,güzellik haberleri,kırışıkları giderme,cilt sıkılaştıran doğal yöntemler,evde cilt sıkılaştırma,portakal yağı ne işe yarar,çilek yağı ne işe yarar,avokado yağı nasıl kullanılır,yosun yağı ne işe yarar
KAYNAK: yasemin