1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çek kaosu çözülemedi

Çek kaosu çözülemedi

featured

Çek kaosu çözülemedi / Haberin Peşinde Urfa

CHP Milletvekili Erdoğan Toprak, hazırladığı raporda TBMM’den geçen çek yasağına ilişkin sorunun çözülemediğine dikkat çekti.

Gece yarısı önergesi ile TBMM’den geçen çek yasağına ilişkin yasal sorun çözülemedi. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak da MYK’ya sunduğu raporda kaos yaşandığını savunarak, şu görüşlere yer verdi:

SİSTEMİ KİLİTLEDİ

“Alelacele TBMM’den geçirilen torba yasa ile yürürlüğe konulan çek yasağı, tüm bankacılık sistemini kilitledi. 30 Nisan-31 Mayıs arasında bankalara çek ibrazını ve tahsilini yasaklayan düzenleme üzerine karşılığı olan çekler de ibraz ve tahsil edilemeyince iş dünyası ayağa kalktı. Ticaret Bakanlığı önce bir genelgeyle karşılığı olan çeklerin ibraz ve tahsil edilebileceğini açıkladı. Oysa tüzük, yönetmelik, genelge ve tebliğ, yasaya aykırı olamaz. Banka sorumluluk ve yükümlülük altına gireceği için bu işlemleri yapmak istemiyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çek kaosu çözülemedi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!