1. Haberler
  2. Yaşam
  3. BURDUR’DA BULUNAN ENGEREK, ŞANLIURFA’DA DOĞAYA SALINDI

BURDUR’DA BULUNAN ENGEREK, ŞANLIURFA’DA DOĞAYA SALINDI

featured

Şanlıurfa’dan saman balyaları içinde Burdur’a geldiği belirlenen ‘koca engerek’ türü yılan, tekrar Şanlıurfa’ya götürülerek doğaya bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekipleri, Burdur‘un Gölhisar ilçesinde saman balyasının içerisinde engerek yılanı olduğu ihbarını aldı.

Olay yerine giden DKMP ekipleri, yaptıkları inceleme sonucu saman balyalarının Şanlıurfa’dan geldiğini tespit etti. Ayrıca yılanın ‘koca engerek’ türü olduğu ve doğal yaşam alanının Şanlıurfa olduğu belirlendi.

Yapılan değerlendirme ve görüşmeler sonucunda koca engerek türü yılan, doğal yaşam alanı olan Şanlıurfa’ya bırakılmak üzere ekipler gözetiminde yola çıktı. Burdur’dan Şanlıurfa’ya getirilen yılan, Şanlıurfa Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan kontrollerinin ardından doğal yaşam alanı olan Şanlıurfa’da doğaya bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BURDUR’DA BULUNAN ENGEREK, ŞANLIURFA’DA DOĞAYA SALINDI
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!