1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bulgaristan KDV’de indirimi yapacak

Bulgaristan KDV’de indirimi yapacak

featured

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov, yaklaşık 1.5 ay kapalı kalan restoran, büfe ve kantinler için vergi indirimine gideceklerini açıkladı. Buna göre bu işletmelerden alınan KDV, yüzde 20’den yüzde 9’a düşürülecek.

Bulgaristan’da hükümet, corona virüsü salgını nedeniyle zor günler geçiren ekonomiyi yeniden canlandırmak için harekete geçti.

Reuters’ta yer alan habere göre Başbakan Boyko Borissov, restoran, büfe ve kantin gibi yerlerden alınan yüzde 20’lik Katma Değer Vergisi’nin (KDV) 2021 yılından itibaren yüzde 9’a düşürüleceğini söyledi. Borissov bu kararı, restoran ve otel temsilcileriyle yaptığı toplantıdan sonra açıkladı.

EKONOMİ YÜZDE 3 KÜÇÜLECEK

Bulgaristan, en fakir AB ülkelerinden biri konumunda. Ancak son yıllarda sıkı bir mali politika yürüterek ekonomiyi toparlama yolunda adımlar atıyorlardı. Corona virüsü salgını nedeniyle uygulanan karantina tedbirleri ve turizm gelirlerinin düşmesiyle ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 3 küçülmesi bekleniyor.

JAPONYA’DA İNDİRİM YOK

Salgından etkilenen ülkeler arasında yer alan Japonya’da ise vergi indirimi planlanmıyor. Bu yönde beklentiler olsa da Japon Maliye Bakanı Taro Aso, yaptığı açıklamada hiçbir vergi indirimi yapmayı düşünmediklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bulgaristan KDV’de indirimi yapacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!