1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BP 10 bin kişiyi kovacak

BP 10 bin kişiyi kovacak

featured

Corona virüsü sebebiyle hava yolu şirketlerinden sonra petrol şirketleri de işten çıkarmalara başladı… Dünya devi BP, 10 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı. İş gücünün yüzde 14’ünü çıkarması beklenen firmanın 2,5 milyar dolar tasarruf etmesi amaçlanıyor. Petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş ve pandemi sebebiyle azalan talep yüzünden firma işten çıkarmalar yapacak.

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden BP 10 bin işçi çıkarmaya hazırlanıyor. Wall Street Journal’da yer alan habere göre;  İş gücünün yüzde 14’ünün kontratları feshedilecek. İşten çıkarılacakların ağırlıklı olarak beyaz yakalı personel olduğu belirtildi.

‘HER GÜN MİLYONLARCA DOLAR’

Şirket tarafından dün yapılan açıklamada üst düzey yöneticilerinin maaş zamlarının da askıya alındığı bildirildi. Firmanın CEO’su Bernard Looney tarafından çalışanlara gönderilen bir e-posta’da, “Petrol fiyatları düştükten sonra her gün kazandığımızdan çok daha fazlasını harcıyoruz. Her gün milyonlarca dolardan söz ediyorum.” ifadeleri kullanıldı.

70 bin kişinin çalıştığı BP’nin işten çıkarmalarla birlikte 2021 yılı sonuna kadar 2,5 milyar dolar tasarruf etmesi bekleniyor. Büyük çalışan kıyımına gidecek olan tek petrol şirketi BP değil. ABD’li Chevron da 44 bin çalışanının yüzde 15’ini bu yıl çıkaracağını açıklamıştı. Kuzey Amerika’nın en büyük petrol şirketlerinden olan Schlumberger de bu yıl 1,500 işçi çıkaracağını duyurmuştu.

UZMAN YORUMU: OLAĞAN SEYRİNDE

Enerji piyasası uzmanı Bernstein analisti Oswald Clint petrol fiyatlarındaki dalgalanmalardan istihdamın da etkilendiğini belirterek, “Petrol fiyatları böyle düştüğü zaman şirketlerin personel azaltmadığı bir zaman hatırlamıyorum” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BP 10 bin kişiyi kovacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!