1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. BiP nedir? BiP nasıl indirilir? BiP özellikleri neler?

BiP nedir? BiP nasıl indirilir? BiP özellikleri neler?

featured

BiP nedir? BiP nasıl indirilir? BiP özellikleri neler? / Haberin Peşinde Urfa

Bu yazımızda Turkcell BiP’i mercek altına alıyoruz. BiP nedir? BiP nasıl indirilir? BiP özellikleri neler? gibi daha pek çok sorunun cevabı haberimizde.

WhatsApp’ın 8 Şubat’ta yürürlüğe giren yeni Gizlilik İlkeleri ve Kullanım Koşulları tartışılmaya devam ediyor. Yeni yönerge, kullanıcı verilerinin Facebook ile paylaşılmasını zorunlu kılıyor. Bunu kabul etmek istemeyen kişiler, farklı mesajlaşma uygulamalarına kaymaya başladı. Bu yazımızda, Turkcell’in sahibi olduğu BiP’i mercek altına alıyoruz. BiP nedir? BiP nasıl indirilir? BiP özellikleri neler? gibi daha pek çok sorunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Turkcell BiP, kullanıcılara neler sunuyor?

WhatsApp ile alakalı tartışmalar devam ederken, gelen resmî açıklamaya göre Turkcell‘in sahibi olduğu yerli iletişim uygulaması BiP, son 24 saatlik süreç içerisinde 1 milyondan fazla kişi tarafından indirildi. Bu da son günlerde WhatsApp alternatifi arayışında olan kullanıcıların, BiP’e ilgi gösterdiğinin bir kanıtı olarak görülüyor. Peki, BİP nedir, nasıl indirilir? BİP uygulaması güvenli mi? 

BiP nedir?

BiP; Turkcell tarafından iOS ve Android kullanıcıları için geliştirilen ve tüm operatör abonelerinin kullanabildiği anlık mesajlaşma uygulamasıdır.

Tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen uygulama içerisinde; kaybolan mesaj, caps oluşturma, grup mesajlaşmaları, konum paylaşma, oyunlar ve para transferi gibi pek çok özellik bulunuyor.

BiP nasıl indirilir?

Tüm operatör abonelerinin ücretsiz bir şekilde kullanabildiği BiP uygulaması, App Store, Google Play ve Huawei AppGallery üzerinden kolayca indirilmektedir. BiP uygulamasını aşağıdaki bağlantılardan telefonunuza indirebilirsiniz:

  • Android cihazlar için buraya,
  • iOS cihazlar için buraya tıklayabilirsiniz.

BiP özellikleri

10 kişiye kadar grup görüntülü görüşme özelliği sunan BiP aynı zamanda grup mesajlaşma, kaybolan mesajlar, konum takibi, titreşim, yerel çıkartmalar ile ücretsiz mesajlaşma özelliği de sunuyor. İşte dikkat çeken başlıca BiP özellikleri:

  • Karanlık mod
  • Görüntülü görüşme
  • Kalite kaybı olmaksızın fotoğraf ve video gönderme
  • Sticker / Çıkartma desteği

WhatsApp’ta olmayan fakat BiP’te olan özellikler

Popülerliği gittikçe artan BiP uygulamasının sunduğu kendine has özellikleri sizler için derledik:

  • Acil durum butonu
  • Para gönderilme ve alma
  • Çeşitli keşfet servisleri
  • Oyunlar
  • Titreşim gönderebilme
  • Türkçe çıkartmalar

BiP uygulaması kimin ve güvenli mi?

BiP uygulaması, Turkcell bünyesindeki Türk mühendisler tarafından geliştirilmiştir. Her ne kadar BiP’in arkasında Türk bir şirket olsa da, kullanıcı gizliliği ve güvenliği konularında neler sunduğu merak ediliyor. Bu konuya ilişkin bir açıklama yapan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, günümüzde kullanıcıların en çok önem verdiği konunun, kişisel verilerin korunması olduğunu belirtti.

“Turkcell olarak bugüne kadar tüm teknoloji altyapımızı ve bilgi birikimimizi müşterilerimizin güvenliği için kullandık” diyen Erkan, BİP üzerinden gönderilen tüm verilerin Türkiye’deki veri merkezlerinde güvenle saklamaya devam ettiklerini söyledi.

Peki, sizin tercihiniz ne? WhatsApp mı yoksa BiP. mi? Ya da başka bir uygulama mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşmayı unutmayın.

amazfit bip,bip,bip güvenli mi,BiP ios,bip nasıl indirilir,bip nedir,bip uygulaması,bip uygulaması indir,bip whatsapp,bip’in sahibi kim,turkcell bip,whatsapp

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BiP nedir? BiP nasıl indirilir? BiP özellikleri neler?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!