1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başkan Yavaş, bayramda Kahramanmaraşlı depremzedelerle buluştu

Başkan Yavaş, bayramda Kahramanmaraşlı depremzedelerle buluştu

featured

Başkan Yavaş, bayramda Kahramanmaraşlı depremzedelerle buluştu / Haberin Peşinde Urfa

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ramazan Bayramı’nın ilk günü Kahramanmaraşlı vatandaşlarla bir araya geldi.

Bayram kahvaltısını bölgedeki depremzede vatandaşlarla birlikte yapan Başkan Yavaş, Millet İttifakı partilerinin genel başkanları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte deprem bölgelerinde dayanışma kahvaltısı yaptıklarını kaydetti.

Başkan Yavaş, “Bayramı maalesef buruk kutluyoruz”  diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Yaşadığımız deprem felaketinin arkasından yağmur, sel ve son olarak dün Kahramanmaraş Pazarcık’ta yaşadığımız hortum nedeniyle can kayıpları oldu. Öncelikle tüm afet bölgelerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.”

Depremin ilk gününden itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak destek çalışmalarına katıldıklarını belirten Başkan Yavaş, “İlk günü 11.00 civarı itfaiye ve kurtarma ekibimizle Trabzon Caddesi’ndeydik. Bir ekibimiz Hatay’da bir ekibimiz de Adıyaman’da kurtarma faaliyetlerine başladılar. Toplamda 691 vatandaşımızı sağ çıkardık” dedi.

Başkan Yavaş, ASKİ Genel Müdürlüğünün de 9 ilde içme suyu ve altyapı problemleri ile ilgili destek çalışmaları gerçekleştirdiğini kaydederek, “ASKİ, 9 ilde 3 bin 419 noktada kanal su arızası, kuyu bağlantı hizmeti verdi. 8 bin 200 metre kanal ve su imalatı yaptı. Malatya Eğitim Araştırma ile Battal Gazi Eğitim Araştırma Hastanelerine de paket arıtma kurmak suretiyle hastanedeki faaliyetlerin devamını sağladık” diye konuştu.

Malatya ve Adıyaman’ın bazı ilçelerinde de Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin çalışma yaptığına değinen Başkan Yavaş, şunları söyledi:

“Fen İşleri ekiplerimiz, ilk gün enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Dün Kahramanmaraş Belediyesinde artık enkaz kaldırma başladığı için yapacağımız bir şey kalmaması nedeniyle araçları teslim ettik ve arkadaşlarımız Ankara’ya döndü. Deprem bölgesinde bugüne kadar 6 bin ABB personeli dönüşümlü olarak hizmet verdi. Birçoğu da buraya gönüllü olarak geldiler. Kendileri buradaki çalışmalara katılmak istedi.”

“Hizmetlerimiz Kahramanmaraş halkı ‘yeter’ deyinceye kadar da devam edecek”

Başkan Yavaş, ihtiyaçlar doğrultusunda hareket ettiklerine dikkati çekerek, “Seyyar duş kurduk çünkü yazın bu konuda daha çok ihtiyaç olacak. Sabit duşlarımızdan şimdiye kadar 10 bin Kahramanmaraşlı vatandaşımız yararlandı. Ayrıca otobüsleri mobil duş hale getirmiştik şu ana kadar yaklaşık 14 bin kişi kullandı. İnsanların bu ihtiyaçlarını görecekleri yerler yapılana kadar, hizmetlerimiz Kahramanmaraş halkı ‘Yeter’ deyinceye kadar da devam edecek. Rahat bir şekilde hayat normale dönünceye kadar her türlü hizmetleri ile ilgilenmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Yavaş, bayramda Kahramanmaraşlı depremzedelerle buluştu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!