1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Başkan Büyükkılıç: “Çevremiz, çehremiz ve önemli değerimiz”

Başkan Büyükkılıç: “Çevremiz, çehremiz ve önemli değerimiz”

featured

Başkan Büyükkılıç: “Çevremiz, çehremiz ve önemli değerimiz” / Haberin Peşinde Urfa

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 5 Haziran Dünya Çevre Koruma Günü dolayısıyla paylaştığı görüşlerinde, “Çevremiz, çehremiz ve önemli değerimiz” diyerek, Büyükşehir Belediyesi’nin çevre konusundaki duyarlılığına ve projelerine değindi.

Çevre konusunda enerji konusunun önemine işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, enerjide en önemli olgunun, ‘enerjinin temiz olarak üretilmesi’ konusu olduğunu vurgulayarak uygulamalarından söz etti. Büyükkılıç, 5 Haziran Dünya Çevre Koruma Günü’nü kutlayarak şunları kaydetti:

“5 Haziran Dünya Çevre Koruma Günü’nü kutluyor, çevremizi temiz ve yaşanılır tutalım temennisinde bulunuyorum. Çevre konusunda en önemli konu enerji, enerji konusunda da en önemli olgu temiz olarak enerji üretimidir. Bunlar da malumunuz fosil yakıtlardan ziyade yenilenebilir enerji olarak da nitelendirilen rüzgar, güneş ve hidrolik yani su enerjisidir. Bizler de bunun önemini bilerek bazı kuruluşlarımızda bunlara yöneldik. KASKİ’mizde ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini kendi tesislerinden karşılayabilmek için 103,9 milyon TL değerinde yatırım bedeli ile Güneş Enerji Santrali’ni (GES) hayata geçirdik. Öte yandan en ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir. Bu bağlamda elektrik dağıtım sektöründe topraklama iletkeni olarak bakır yerine galvanizin kullanımına yönelik Ar-Ge projesi ile ülkemize yaklaşık 1 milyar Türk Lirası katkı sağlamış bulunmaktayız. Yapılan tasarruf sadece parasal yönden olmayıp, enerji üretimi için kullanılan fosil kaynakların tüketiminin azalmasına ve dünyanın ısınmasına neden olan sera gazları ve karbondioksit miktarının azalmasına katkı sağlayarak, çevrenin korunmasını da sağlayacağız.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Büyükkılıç: “Çevremiz, çehremiz ve önemli değerimiz”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!