Başhekim İnan: “Hastanemizde korona virüs şüphesi yok!” dedi

29f84579-f8b4-479f-9e4f-3e5252656351-1585659410

Şan-Med Hastanesi Başhekimi, hastanelerinde herhangi bir corona virüs şüphesi olmadığını ifade etti.

Ülkemizde koronavirüs etkisini sürdürmeye devam ederken, Şanlıurfa’da da koronavirüs olduğu

yönünde ortaya çıkan iddialar üzerine Şan-Med Hastanesi Başhekimi Dr.Ahmet İnan basın

açıklaması yaptı.

Şan-Med Hastanesi Başhekimi Dr.Ahmet İnan açıklamasında hastanede corona virüs şüphelisinin olmadığını ifade etti.

“TRİYAJ SİSTEMİ KURDUK”

Şan-Med Hastanesi Başhekimi Dr.Ahmet İnan, hastanede triyaj sistemi uyguladıklarını ifade ederek, “Hepinizin malumu Çin’de başlayan Corona Cobvid-19 dediğimiz salgın bütün dünyayı sardı. Yani tam bir pandemi ihlali söz konusu. Koronavirüs pandemisi bir müddet daha devam edecek. Bu doğrultuda hasta ve vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tutarak, Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda triyaj dediğimiz hastayı önceden tespit ederek, koronavirüs belirtisi varsa onları hastane içerisine dahil etmeden kurduğumuz çadırda gerekli tedbirler alındıktan sonra halk sağlığı laboratuarı ile temas halinde oluyoruz. Böyle bir şüphe söz konusu ise hastayı gerekli yerlere sevk ediyoruz. Şu ana kadar hastanemizde herhangi bir koronavirüs şüphesine rastlanılmamıştır. Ancak bu olmayacak anlamına da gelmemeli. Bu nedenle biz gerekli tedbirlerimizi alacağız” dedi.

“BİZ DE BU TESTTEN HİÇBİR ŞEKİLDE ÜCRET ALMIYORUZ”

Başhekim İnan, koronavirüs testi için hiçbir ücret alınmadığını belirterek,  “Şanlıurfa halkının göstermiş olduğu hem alkışla hem ilgiyle basının da bu konuda yardımıyla biz gerçekten onurlandık, duygulandık.” diyen Başhekim Ahmet İnan, “Çalışma şevkimiz de o derece artmış oldu. Hastanemizde önceden olduğu gibi şimdi de koronavirüsle ilgili tedbirlerimizi almaktayız. Bu triyaj sistemiyle önlem alındığı gibi hastane içerisinde de her gün ilaçlama yapılmaktadır. Asansörler, korkuluklar, kapı kolları gibi halkın direkt olarak temas ettiği alanlar her gün mutlaka dezenfekte ediliyor. Hastanemiz içerisinde de gelen hastalara uyarı niteliğinde duvarlara afiş yapıştırdığımızın yanı sıra personellerimiz tarafından da gerekli uyarılar yapılıyor. Ayrıca doktorlarımız ve diğer personellerimize hastalıktan korunmak için bone, eldiven, maske dağıtıyoruz. Hastanemizde her türlü hijyenik çalışma ön plandadır. Biz insanların hastalanmaması için uğraşıyoruz. Ancak hastalanmaları taktirde gerek ameliyathanelerimiz, gerek yoğun bakım ünitelerimiz, poliklinik ve yatak servislerimiz her türlü hijyenik kurallar çerçevesinde hizmettedir. ” diye konuştu.

İnan son olarak ise sözlerini şöyle tamamladı:

“Hastanemizde koronavirüs testi yapılmıyor ama Türkiye’nin her yerindeki halk sağlığı laboratuarı hiçbir hastadan hiçbir ücret almadan bu testi gerçekleştiriyor. Herkese yapılıyor gibi algılanmasın, semptom dediğimiz ateş, öksürük, baş ağrısı, burun akıntısı, halsizlik ve bunların iki semptomunun bir arada olduğu vakalar mutlaka antikor testi dediğimiz yüzde 100 sonuç veren antikor testi hamdolsun Şanlıurfa’da mevcuttur. Bu tür şüpheliler halk sağlığı laboratuarına gönderilmektedir. Bu vakaların görüldüğü durumlarda devlet ücretsiz karşılamaktadır.”

Exit mobile version