1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Balon balığı avcılığına destek verilecek

Balon balığı avcılığına destek verilecek

featured

Balon balığı avcılığına destek verilecek / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye sularında yayılım gösteren istilacı balon balığı avcılığına, türlerine göre 500 bin adete kadar 5 TL, 5 milyon adete kadar 0.50 TL destek verilecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, geçerli ruhsata sahip balıkçı gemisiyle su ürünleri avcılığı faaliyeti sürdüren ve istilacı balon balığını avlayan balıkçılara, söz konusu balığın Lagocephalus Sceleratus türü için 500 bin adete kadar, adet başına 5 TL, diğer türleri için de 5 milyon adete kadar, adet başına 0.50 TL doğrudan destekleme ödemesi yapılacak.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, zehri siyanürden 1200 kat daha güçlü balon balığının, kıyılarımızda sekiz türü bulunduğunu açıklamıştı.

Kanyılmaz, istilacı balon balıklarının Süveyş Kanalı aracılığıyla Hint Okyanusu ve Kızıldeniz’den Akdeniz’e göç ettiğini ve hızla yayıldığını belirtmişti.

balon balığı,Cumhurbaşkanı,Hatay,söz,Türkiye

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Balon balığı avcılığına destek verilecek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!