BALIKLIGÖL’E GELEN TURİSTLER ŞİKAYETÇİ

balikligol-e-gelen-turistler-sikayetci-0

Dünyanın en büyük açık hava akvaryumu olan Balıklıgöl milyonlarca yerli ve yabancı turistin kentte ki ilk uğrak yeri oluyor. Balıklıgölde yaklaşık bir yıl önce başlayan Revak çalışmaları bitmek bilmeyince bölge esnafı ve turistler durumdan rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.

Balıklıgöl ve tarihi Urfa Kalesi’ndeki restorasyon ve kazı çalışmaları, bölgedeki turizmide olumsuz etkiliyor. Esnaf ve turistler çalışmaların bir an önce bitirilmesini istiyor.

Yaklaşık bir yıldır onarımı bir türlü bitmeyen ve etrafına çadır çekilen Balıklıgöl revakları, diğer tarafta dışarıya masa sandalye konulmasının yasaklanması nedeniye gelen binlerce turistin oturup, bir şeyler yiyip içecek bir yer bulamaması tarihi Urfa Kalesini ve Dergahı seyretmeden otellerinee gitmesi, esnafın bundan dolayı iş yapamaması her iki tarafında şikayet konusu olmaya devam ediyor.

Balıklıgöl esnafı ise dışarı masa sandalye koyabilmeleri için izin verilmesini, kendilerine fiyat listesi verilmesini, Turistlerin ise Balıklıgölü ziyaretinde dışarıda oturup açık havada kaleyi ve Balıklıgölü seyrederek yorgunluklarının bu şekilde giderilmesini ve temizliğe daha fazla önem verilmesini istiyor.

Exit mobile version