Bakan Kirişçi: “Ey Kılıçdaroğlu, eli öpülesi çiftçimizin oyu satılık değildir”

bakan-kirisci-ey-kilicdaroglu-eli-opulesi-ciftcimizin-oyu-satilik-degildir-1mp18kDT.jpg

Bakan Kirişçi: “Ey Kılıçdaroğlu, eli öpülesi çiftçimizin oyu satılık değildir” / Haberin Peşinde Urfa

SÜMEYYE YALÇIN- 27.05.2023 – HİBYA – Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabından çifçilere yönelik paylaşımını alıntılayarak yanıt verdi. Kirişçi, “Ey Kılıçdaroğlu, eli öpülesi çiftçimizin oyu satılık değildir.” dedi.

Bakan Kirişçi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Ey Kılıçdaroğlu, Geçen yıl 128,6 milyon ton bitkisel üretimle Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. 2022 yılında 30 milyar dolar ihracat gerçekleştiren tarım sektörümüz, uzun yıllardır dış ticarette net ihracatçı konumdadır.

Bu, hem çiftçimizin akıl ve alın terinin hem de “Sen Üret Yeter” anlayışıyla çiftçimize verdiğimiz desteklemelerin eseridir. Bu yıl çiftçimizi 57,6 milyar TL’lik bütçeyle destekliyoruz. Bu da, günlük 158 milyon TL’lik bir rakama tekabül etmektedir. Çiftçimizin hep yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz.

Çünkü, biz eli öpülesi üreticilerimize güveniyoruz. Hasat sezonu ülke genelinde başladığında buğday fiyatlarını açıklayacağız. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hububat fiyatları, çiftçimizi memnun edecek düzeyde olacaktır. Toplamda yüzde 1 oy alan 4 partiye 40 milletvekili veren ‘hesap uzmanı’ Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs seçimleri öncesi her düğmeye bastığı gibi şimdi de çiftçimizin alın terini suistimal etmeye çalışmaktadır.

Ey Kılıçdaroğlu, eli öpülesi çiftçimizin oyu satılık değildir. Anadolu’nun yiğit evlatları, bacılarımız, kardeşlerimiz sana en güzel cevabı sandıkta verecektir. Milletin adamı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan  karşısında girdiğin her seçimde olduğu gibi yarın yine yenilecek ve siyasi bir mevta olarak tarihe geçeceksin.”

 

Hibya Haber Ajansı

Exit mobile version