1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Elvan enflasyon rakamlarını değerlendirdi

Bakan Elvan enflasyon rakamlarını değerlendirdi

featured

Bakan Elvan enflasyon rakamlarını değerlendirdi / Haberin Peşinde Urfa

Sosyal medya hesabı üzerinden bugün açıklanan enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, enflasyonun gıda, petrol fiyatlarındaki artış ve döviz kurundaki etkilerin yansımasıyla yıllık yüzde 14.03 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini belirtti.

Tüketici fiyat endeksi 2020 yılı Kasım ayında aylık yüzde 2,30, yıllık yüzde 14,03 arttı. Yıllık enflasyon 2020 yılının zirvesine çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde geldiğini ifade Balan Elvan, “Kasım enflasyonu; gıda, petrol fiyatlarındaki artış ve döviz kurundaki etkilerin yansımasıyla yıllık yüzde 14.03 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Yüksek enflasyonun vatandaşımız üzerindeki etkilerini en aza indirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Enflasyonist beklentilerin iyi yönetilmesi ve fiyat istikrarının tesisi için, para ve maliye politikası araçlarımızı eşgüdüm içinde kullanacağız.” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Elvan enflasyon rakamlarını değerlendirdi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!