1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BAKAN AÇIKLADI: İŞTEN ÇIKARMA YASAĞINDA SÜRE UZUYOR

BAKAN AÇIKLADI: İŞTEN ÇIKARMA YASAĞINDA SÜRE UZUYOR

featured

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işten çıkarma yasağının bir süre daha uzatılacağını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işten çıkarma yasağı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

NTV’nin canlı yayınına katılan Bakan Selçuk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Fesih kısıtı pandemi döneminde çalışanlarımızı korumak için önemli bir unsurdu. Bir süre daha uzatmayı düşünüyoruz. Kısa Çalışma Ödeneği’nden yararlanan işçi sayımız 3,5 milyona yaklaşmış durumda. Bu doğrultuda toplamda 10,5 milyar lira kaynak aktarıldı. Nakdi ücret desteği alan çalışan sayımız 1 milyon 358 bine ulaşmış durumda. 1 milyar 700 milyon lira kaynağı da aktarmış durumdayız.

Bir diğer teşvik edici unsurumuz işsiz kalma sürelerini azaltmaya yönelik olacak. Çalışanlarımızı 3 ay içinde geriye döndükleri zaman işe o 3 aylık süreçte uzun vadeli sigortalarını ödeyeceğiz. 1 Ocak 2019-Nisan 2020 arasında işinden ayrılanlara istihdama dönüş desteği olacak. İlave istihdam sağlayan işverenlerimize de destek sunacağız. Farklı çalışma modellerini etkinleştireceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BAKAN AÇIKLADI: İŞTEN ÇIKARMA YASAĞINDA SÜRE UZUYOR
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!