1. Haberler
  2. Otomotiv
  3. Avrupa otomobil satışlarındaki düşüş yüzde 52.8!

Avrupa otomobil satışlarındaki düşüş yüzde 52.8!

featured

Otomotiv endüstrisinin önemli merkezlerinden biri olan Avrupa’da Reuters’ın haberine göre mart ayı binek otomobil satışları yüzde 51.8 oranında azaldı. Yılın 3. ayı boyunca corona virüsü salgını sebebiyle kapalı kalan üretim tesisleri ve satış yerleri pazardaki bu durumun en temel sebebi.

Avrupa Birliğinde ACEA verilerine göre mart ayı boyunca 853 bin 77 adet otomobilin kaydı yapıldı. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 51.8 daha az. Avrupa’da mart ayındaki en büyük düşüş yüzde 85.4 ile İtalya’da gerçekleşirken Almanya’da yüzde 37.7, Fransa’da yüzde 72.2 ve İspanya’da da yüzde 69.3’lük düşüş gözlemlendi.

Otomobil üreticilerinde de durum pek farklı değil! Dünyanın en büyük üreticisi olan Volkswagen’in mart ayındaki satışları yüzde 43.6 geriledi, Renault’ta gerçekleşen gerileme ise yüzde 63.7 olarak kaydedilirken bir diğer Fransız dev olan PSA’da yüzde 66.9 azalma var.

Premium markalarda da durum pek parlak değil. Yılın ilk aylarında satışlarında artış olduğunu rapor eden BMW mart ayında yüzde 39.7 geriledi. Daimler’de ise gerileme yüzde 40.6 olarak kaydedildi.

Mart ayının yarısından itibaren Avrupa’da kapalı olan otomobil bayileri, belirdi dönemlerde belirli ülkelere uygulanan sokağa çıkma yasakları ve değişen tüketim alışkanlıkları durumu etkiledi.


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Avrupa otomobil satışlarındaki düşüş yüzde 52.8!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!