1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Atipik otizmli çocuğunun sınıfının yerine tepki gösterdi: Vali Yavuz talimat verdi

Atipik otizmli çocuğunun sınıfının yerine tepki gösterdi: Vali Yavuz talimat verdi

featured

Atipik otizmli çocuğunun sınıfının yerine tepki gösterdi: Vali Yavuz talimat verdi / Haberin Peşinde Urfa

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, atipik otizmli çocuğunun eğitim göreceği sınıfının bodrum katta, rutubetli yerde olduğunu gören anne O.G., sosyal medyadan tepki gösterdi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un devreye girmesiyle sınıf, üst kata alındı.

Gölcük’te yaşayan O.G., yüz yüze eğitimin başlamasıyla atipik otizmli çocuğunu eğitim gördüğü İhsaniye İlkokulu’na götürerek, sınıfına baktı. Çocuğunun eğitim göreceği sınıfın bodrum katta, rutubetli ve özel gereksinimli çocuklar için uygun olmadığını iddia eden anne, sosyal medyadan tepki gösterdi. Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından sınıfın, deprem için yapılan sığınak olduğunu öne süren O.G., durumun düzeltilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Bunun üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “İl Milli Eğitim Müdürümüze konuyla ilgilenmesi için talimatı verdim. Onay almaksızın sınıf değişikliği yapılması yanlış bir uygulamadır. Gereken derhal yapılmış ve velimiz ile irtibata geçilmiştir” dedi.

Olayın ardından sınıfın giriş kata taşınarak, okul içinde özel gereksinimli çocuklar için daha uygun yere alındığı öğrenildi.

Kocaeli,Seddar Yavuz


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Atipik otizmli çocuğunun sınıfının yerine tepki gösterdi: Vali Yavuz talimat verdi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!