1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKOM’dan sağanak yağış uyarısı

AKOM’dan sağanak yağış uyarısı

featured

AKOM’dan sağanak yağış uyarısı / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kuvvetli yağış uyarısının ardından çalışmalarını sürdürdüğü duyuruldu. İBB, yağışla ilgili ilçe belediyelerine de uyarılarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kuvvetli yağış uyarısının ardından çalışmalarını sürdürdüğü duyuruldu. İBB, yağışla ilgili ilçe belediyelerine de uyarılarda bulundu.

AKOM’un 9 Ağustos’ta yaptığı uyarılar sonrası tüm önlemleri alan İBB, 2 gün boyunca etkili olması beklenen kuvvetli yağış ve rüzgar için tüm birimleriyle sahada yer aldığını açıkladı.

Yağış öncesi hazırda bekleyen İBB ekiplerinin 4 bin 625 personel, bin 831 araç, iş makinesi ve ekipman ile il genelinde yağış nedeni ile oluşan olumsuzluklara müdahale ettiği belirtildi.

İlçe belediyelere çağrı

Olumsuz hava koşullarında devletin tüm kurumlarıyla dayanışma içerisinde bulunan İBB, ilçe belediyeleri ile de koordinasyona geçtiğini ve kronik sorun yaşanan yerlerde yeterli sayıda personel ve araç bekletilmesi gerektiğinin altını çizdi. Araç-gereç gibi konularda çıkan ihtiyaçta AKOM’a bildirilmesinin önemi vurgulandı.

10 Ağustos

İstanbul’da 10 Ağustos sabah saatlerinden itibaren; Arnavutköy, Eyüpsultan, Başakşehir ilçelerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri ilerleyen saatlerde; Çatalca, Silivri, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ilçelerine yayılarak aralıklarla etkili oldu. Gün içerisinde kısa süreli ve yerel olarak görülen yağışların, gece saatlerinden itibaren yeniden etkisini artırması bekleniyor. İBB ekipleri ve ilçe belediyeleri Avrupa Yakası’nda yağış nedeni ile gelen ihbarlara müdahale etti.

11 Ağustos

Perşembe akşam saatlerine kadar yağış anında kuvvetli rüzgârla beraber (30-60 km/s) yer yer çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde (30-80 kg/m2) etkili olacağı tahmin ediliyor. 2 gün boyunca yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması beklendiği açıklandı.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKOM’dan sağanak yağış uyarısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!