1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Adet dönemindeki ödemi tahıllı gıdalarla engelleyebilirsiniz

Adet dönemindeki ödemi tahıllı gıdalarla engelleyebilirsiniz

featured

Adet dönemindeki ödemi tahıllı gıdalarla engelleyebilirsiniz / Haberin Peşinde Urfa

Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Akçöltekin, adet dönemindeki hormonal değişikliklerin vücutta akne, şişkinlik, ödem, memelerde hassasiyete neden olduğunu söyledi. Akçöltekin, vücutta oluşan şikâyetleri hafifletmenin formülünü verdi: “Tam tahıllı gıdalar tercih edin. Alkol, kafein içeren içecekleri azaltın veya kesin. Kalsiyum magnezyumdan zengin gıdaları diyetinize ekleyin”  dedi.

Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Akçöltekin, adet döneminde oluşan çikolata krizine de değindi.

 “Adet döneminde tadını en çok beğendiğiniz çikolatayı seçin” diyen Op. Dr. Zeynep Akçöltekin şunları kaydetti:

“Çikolata aktif madde olan kafein, ksantin, theobromin ve sempatomimetik aminler olan tiramin ile feniletilamin içeriyor. Bu bileşenler vücutta aktive edici ve uyarıcı etkiye sahiptir. Bunlara ek olarak anandamid ve analogları da çikolatada yer alıyor. Bu maddeler vücutta etki oluşturabilecek yeterli düzeye ulaştıklarında sakinleştirici, anksiyolitik etkiye yol açıyor. Bu nedenle kadınlar adet dönemdeki yorgunluk, mutsuzluk,  isteksizlik gibi duygu durum değişiklikleriyle karbonhidrat ve tatlı tüketimini arttırarak başa çıkmaya çalışıyor

BİTTER ÇİKOLATANIN ŞEKER VE YAĞ ORANI DAHA DÜŞÜK

Bitter çikolata daha yoğun kakao aroması içeriyor ve bu sebeple daha güçlü ve daha uzun süreli tokluk hissine yol açtığını aktaran Akçöltekin, “Bitter çikolatanın beyaz çikolataya göre şeker ve yağ oranı daha düşüktür. Bu nedenle kadınlar adet döneminde daha çok bitter çikolatayı tercih ediyor. Tadını en çok beğendiğiniz çikolatayı tercih ederseniz, seratonin daha çok salgılanır”  

Akçöltekin, beyaz çikolatanın kahverengi çikolata ile aynı kaloriye sahip olduğunu belirterek, farmakolojik veya duyusal aroma etkisinin olmaması nedeniyle çikolata krizinde beyaz çikolatanın yüzde 50 daha az etkili olduğunu söyledi.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adet dönemindeki ödemi tahıllı gıdalarla engelleyebilirsiniz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.