1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. ABB’den 4 bin 462 görme engelli vatandaşa teknoloji hizmeti

ABB’den 4 bin 462 görme engelli vatandaşa teknoloji hizmeti

featured

ABB’den 4 bin 462 görme engelli vatandaşa teknoloji hizmeti / Haberin Peşinde Urfa

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), “Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi’’, haftanın yedi günü 09.00 ile 17.00 saatleri arasında 15 personel ile birlikte 4 bin 462 üyeye ücretsiz olarak hizmet veriyor.

ANKARAY Beşevler Metro İstasyonu içinde yer alan merkez, görme engelli bireylerin kendilerine özel program yüklü bilgisayarlarda araştırma yapabilmeleri ve Braille Alfabesi ile bilgiye kolaylıkla ulaşabilmelerine imkan sağlamak amacıyla kuruldu.

ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Mehmet Bağdat,  merkezde yürüttükleri çalışmalarda görme engellilerin teknolojiye ve bilgi erişimine katkı sağlayarak, hayatlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Merkezde; ekran okuma programı  ve Türkçe sentezleyici programının bulunduğu 30 adet LCD ekran bilgisayar, 5 adet Braille Display, 1 adet tarayıcı, 2 adet Braille Alfabe yazıcısı, 1 adet Braille Box V5 Braille Printer, 2 adet az görenler için cihaz, 3 adet mp3 yapımı için kullanılan cihaz  ve 2 adet normal yazıcı bulunuyor.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABB’den 4 bin 462 görme engelli vatandaşa teknoloji hizmeti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!