1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başkan İduğ: “Deprem gerçeği kendini hatırlattı”

Başkan İduğ: “Deprem gerçeği kendini hatırlattı”

featured

Başkan İduğ: “Deprem gerçeği kendini hatırlattı” / Haberin Peşinde Urfa

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, deprem gerçekğinin kendini bir kez daha hatırlattığını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, deprem konusunda alınması gereken önlemleri ve yürüttükleri çalışmaları anlattı.

İzmir’de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ deprem gerçeğinin kendini bir kez daha hatırlattığını ifade ederek, “Aramızdan 119 canımızı alan 30 Ekim Depremi’nin üzerinden iki yıl geçmişken dün Buca ilçemiz sınırlarında yaşanan deprem hepimizi korkuttu. En büyük tesellimiz can ya da mal kaybı yaşanmamış olmasıdır. Yaralılara acil şifalar diliyorum.” dedi.

Başkan İduğ, Türkiye’nin deprem bölgesi üzerinde kurulduğunu ve yapılacak her türlü çalışmanın bu akıldan çıkartılmadan yapılması gerektiğini hatırlatan Başkan İduğ, “Ne yazık ki bu alanda atılması gereken çok adım var. Deprem öldürmez, bina öldürür. Kentsel yenileme ihtiyacı, sadece daha güzel konutlara sahip olmak için değil, canımızı korumak için de gereklidir.” diye konuştu.

“Kızılay’dan başladık”

Kentsel yenilemenin hızla gerçekleşmesinin önündeki en büyük engelin ekonomik zorluklar olduğunu dile getiren Başkan İduğ, “Bir yandan daha sağlıklı yapılara kavuşmak, diğer yandan da dönüşümün vatandaşa maliyetini aşağı çekmek gerekir. Bu alanda yaptığımız çalışmalar Kızılay Mahallesi’nden başladık, Bornova’nın genelinde sürdürüyoruz. Dönüşümden yine o bölge yaşayanların faydalandığı yerinde dönüşüm ve komşular arasında tam uzlaşmayla dönüşüm de en temel ilkelerimiz arasında.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan İduğ: “Deprem gerçeği kendini hatırlattı”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!