intenseye, Ortak Paylaşım Forumu’nda yer aldı / Haberin Peşinde Urfa
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından kamu, ulusal ve uluslararası işçi ve işveren temsilcilerini bir araya getiren Ortak Paylaşım Forumu’nun dördüncüsü bu yıl Ekim ayında gerçekleşti. 23 farklı ülkede kullanılan ve yerli bir girişim olan yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği (İSG) platformu intenseye da forumda yer aldı ve katılımcılarla TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdiği “Türkiye’nin Sıfır Kaza Yolculuğu” projesinin detaylarını paylaştı
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından kamu, ulusal ve uluslararası işçi ve işveren temsilcilerini bir araya getiren Ortak Paylaşım Forumu’nun dördüncüsü bu yıl Ekim ayında gerçekleşti. 23 farklı ülkede kullanılan ve yerli bir girişim olan yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği (İSG) platformu intenseye da forumda yer aldı ve katılımcılarla TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdiği “Türkiye’nin Sıfır Kaza Yolculuğu” projesinin detaylarını paylaştı.
TİSK tarafından “Çalışma Hayatında Sürdürülebilirlik” ana temasıyla bu sene dördüncüsü düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda, “İkiz Dönüşüm” ve “İş Gücünün Sürekliliği” odak noktaları ile “İş Sağlığı ve Güvenliği” konuları gündeme alındı. Çalışma hayatının en önemli konularından iş sağlığı ve güvenliği bu yıl teknoloji odağında değerlendirildi.
Yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği (İSG) platformu intenseye da foruma katılan şirketler arasında yer aldı. intenseye’ın TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdiği “Türkiye’nin Sıfır Kaza Yolculuğu” projesi İş Sağlığı ve Güvenliği Oturumu’nda değerlendirildi.
Forum’un açılış konuşmasını gerçekleştiren TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini vurgulayarak şunları söyledi: “Ekosistem olarak iş sağlığı ve güvenliğine büyük önem veriyoruz. Vakfımız ile de iş kazalarının yaşanmadığı bir Türkiye hedefiyle çalışmalar yapıyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda ‘Sıfır Kazaya Yolculuk’ projemizi başlattık. Proje kapsamında bir yılda 500 binden fazla çalışanın iş güvenliğine destek olmayı hedefliyoruz. Vakfımız ile işletmelerimize yılda 70 milyon TL’yi aşan bir teknoloji desteği sunmaya başladık. İşletmelerimizdeki kameralarla mevcut teknoloji korunarak yılda 50 milyon saatlik görüntülü analiz yapılıyor. Dolayısıyla iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili kazaların yaşanmadan önüne geçebiliyoruz. Projemizin şimdiden 5 tane uluslararası ödüle layık görülmesi, bu çalışmamızın ortaya koyduğu faydayı teyit etmesi açısından oldukça önemli.”
Forum’da aynı zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği’ne özel bir oturum da gerçekleştirildi.
TİSK Mikrocerrahi Vakfı Genel Müdürü Deniz Karakaş oturumda yaptığı konuşmada, “Vakıf olarak ülkemizde yapay zekâ başta olmak üzere ileri teknolojilerin iş sağlığı ve güvenliği alanında kullanımını kaza risklerini minimuma düşürme amacıyla yaygınlaştırıyoruz. Bu kapsamda TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı olarak intenseye iş birliğinde 6 ay önce Sıfır Kazaya Yolculuğumuzu başlattık. Bu süreçte 62 tesisi intenseye’ı kullanır hale getirdik. Yıl sonu itibarıyla bu sayıyı 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız önümüzdeki dönemde daha da fazla tesise ulaşmak.” dedi.
Oturumda konuşan intenseye İş Geliştirme Direktörü Gökhan Yıldız ise, “intenseye olarak yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği çözümlerimiz ile tesislere bu kazaların yaşanmadan önüne geçmeleri için destek oluyoruz. 43 hazır iş sağlığı ve güvenliği senaryomuz var. Bu senaryolarla tesislerde yaşanabilecek riskli durumların kök nedenlerini tespit edebiliyoruz. Hedefimiz, öncelikle ülkemizde daha sonra da dünyada sıfır kazaya yolculukta teknolojiyi çalışanların hayatını kurtarabilmek için servis edebilmek.” dedi.
“Sıfır Kazaya Yolculuk Tırı” yola çıkıyor
Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı iş birliği ve FORD Otosan’ın destekleriyle Güvenlik Kültürünü Yaşam Biçimine Dönüştürüyoruz Projesi de hayata geçiyor.
Güvenlik Kültürünü Yaşam Biçimine Dönüştürüyoruz Projesi ile çalışma hayatında güvenlik kültürünün geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak için ilgili sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu, üniversiteler, meslek liseleri, işletmeler ve sendikalara yönelik bilgilendirici faaliyetler düzenlenmesi amaçlanıyor.
Bu kapsamda, proje için özel olarak tasarlanan Sıfır Kazaya Yolculuk Tırı, birçok farklı ildeki üniversite ve meslek lisesi öğrencileri ile buluşacak. intenseye’ın da içerisinde bulunacağı tırda Vakfın faaliyetleri ile Türkiye’de yaygınlaştırılan yeni nesil iş sağlığı ve güvenliği teknolojileri tanıtılacak, sanal gerçeklik teknolojisi ile 3 boyutlu iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının deneyimlenmesi sağlanacak. 7 bölgeden 16 ilde gerçekleştirilecek Organize Sanayi Bölgesi tanıtımları ile işverenler ve çalışanlar geleceğin iş sağlığı ve güvenliğine yani projenin mottosu olan “Sıfır Kazaya Yolculuk”a çıkacak.
Hibya Haber Ajansı