Ozon Terapi / Haberin Peşinde Urfa
Ozon Terapi için bilgi mi arıyorsunuz? Ozon Terapi makalesine göz atın ve Ozon Terapi hakkında daha fazla bilgi edinin
Lokal veya sistemik olarak ozon-oksijen gaz karışımının kullanıldığı etkili bir geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemidir. Oksijen gazının kararsız bir moleküler formu olan ozon ( o3) etkileri sebebiyle AKTİF-SÜPEROKSİJEN olarak adlandırılır. Çeşitli yöntemlerle uygulanan ozon; vücudun kendi iyileşme gücünü uyandırmak yoluyla etkilidir diyebiliriz. Ayrıca güçlü bir antimikrobik etkisi vardır. Klordan 3125 defa daha güçlü bir dezenfektandır(bu etki vücut dışı ortamlarda mümkündür). Sadece mikroorganizmaları öldürmekle kalmaz, tüm toksinleri (fenolleri, pestisidleri, deterjanları, kimyasal atıkları ve aromatik bileşikleri de) okside ederek nötralize edebilir, yani detoks etkisi vardır.
“Uygulama sadece sertifikalı doktor veya diş doktoru tarafından yapılabilir.”
Uygulama yöntemlerinden kısaca bahsedelim;
Majör otohemoterapi;
Toplar damar yoluyla hastanın kendi kanının alınıp ozonlanıp tekrar hastaya verilmesidir. Yine toplar damar yoluyla ozonlanan serum fizyolojik sıvısının hastaya verilmesi de sistemik ozon tedavisi metodudur.
Minör otohemoterapi
Hastadan alınan 2-10 cc kanın ozonlanarak kas içine enjeksiyonu yöntemidir. Rektal veya vaginal ozonlama
Torbalama metodu :
Kol bacak gibi uzuvların dışarıdan ozon gazı ile tedavisinde kullanılan metod
İntradiskal uygulama :
ourlar arasına uygulama
Kas iskelet sistemi uygulamaları :
kas, tendon, tedon kılıfı, bağ, eklem içi, eklem çevresi ve omurga sorunlarında, enjeksiyon yöntemi ile deri içi, deri altı, kas içi ve eklem içi medikal ozon uygulaması……
OZON TERAPİNİN UYGULANAMAYACAĞI DURUMLAR ?
Bakla alerjisi ( favizm ), Gebelikte ilk 3 ay, Hipertiroidi ( tiroid bezinin fazla çalışması ), Ağır trombositopeni, Akut pankreatit ( pankreasın iltihaplanması ), ACE inhibitörü kullananlar( tansiyon ilacının bir çeşidi ), Kalp krizi ( sonrası 2 ay ), Felç ( sonrası 2 ay ), Akut kanamalı hastalıklar, Yüksek doz kan sulandırıcı kullananlar, Organ nakli, Alkolik psikozlar, Düşük antioksidan kapasite, Damar içine direkt gaz uygulaması